Noriu padėkoti Silvijai, kuri įkvėpė mane ieškoti naujų “greitų, sveikų” bandelių receptų. Ji pagamino stovyklos metu pagal savo receptą bandeles ir man labai patiko skonis. Todėl bazinis receptas Silvijos, o mano – priedai ir supaprastinta gamyba:).

Šios bandelės skaidulinių medžiagų bomba!

19 nuostabių, purių kaip debesėlis bandelių!!!

REIKĖS:

150 g migdolo miltų ar migdolo riešutų (susimalti iki miltų)

35 g balkšvojo gysločio luobelių

20 g avižų sėlenų

300 g virtų avinžirnių

2 kiaušiniai

1 a.š. sodos+2 v.š. acto

1 a.š. druskos

200 ml verdančio vandens

EIGA:
1. Į plakiklį sudėti migdolo miltus, sėlenas, gysločio miltelius, druską ir viską sumaišyti 10sek.. Išpilti į maišymo dubenį.

2. Verdančiu vandeniu užpilti miltus ir gerai išmaišyti. Gausis masė kaip stangrus plastelinas.

3.Nugesinti sodą actu ir supilti į plakiklį. Ten pat suberti avinžirnius, supilti kiaušinius ir sumalti kuo smulkiau. Gali likti avinžirnių dalelių-jos matysis kepinyje.

4. Suminkyti rankomis abi dalis į minkštą, vienalytę tešlą.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200C.

Šlapiomis rankomis formuoti 19 vienodų kamuoliukų ir išdėti ant skardos.

Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu.

Būtinai atvėsinkite

.

Pasimėgaukite sveikomis duonelėmis be glitimo!

                                                                                                                                        Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė