Pomidoriniai keksiukai “Klauskite daktaro”laidai

Visą laidos įrašą ir apie pomidorų naudą galite pažiūrėti čia: “Klauskite daktaro laida”

KEKSIUKAI iš POMIDORŲ-12VNT

3 (350g) pomidorai

3 L dydžio kiaušiniai

100 g kietojo fermentinio sūrio

12 žalių alyvuogių

150 g migdolo riešutų

30 g moliūgų sėklų

3-4 skiltelės česnakų

50 g sūdytų lašinukų (nebūtinai)

Prieskoniai: ½ a.š. druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovinto baziliko

EIGA:
1.Riešutus suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek. iki miltų. Išpilti į dubenį. Suberti į miltus moliūgo sėklas.

2.Sūrį supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į plakiklį kartu su česnakais. Sumalti apie 10 sek iki mažų trupinėlių. Išberti į dubentį prie migdolo miltų.

3.Į plakiklį sudėti pasmulkintus pomidorus, trynius, prieskonius ir suplakti apie minutę iki vientisos masės. Išpilti į tą patį dubenį.

4.Supjaustyti alyvuoges, suberti į dubenį. Viską išmaišyti. Jei norite, galima įmaišyti smulkiais kubeliais supjaustytus lašinukus.

5.Išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.

6.Tešlą paskirstyti po silikonines formeles. Galima pabarstyti džiovintais čiobreliais ar bazilikais, sėklomis.

7.Orkaitė įkaitinta iki 180C. Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu, kol gražiai iškils ir paruduos. Ištraukti iš formų tik atvėsintus.

Skanaus jums linki Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *