Visą laidos įrašą ir apie pomidorų naudą galite pažiūrėti čia: “Klauskite daktaro laida”

KEKSIUKAI iš POMIDORŲ-12VNT

3 (350g) pomidorai

3 L dydžio kiaušiniai

100 g kietojo fermentinio sūrio

12 žalių alyvuogių

150 g migdolo riešutų

30 g moliūgų sėklų

3-4 skiltelės česnakų

50 g sūdytų lašinukų (nebūtinai)

Prieskoniai: ½ a.š. druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovinto baziliko

EIGA:
1.Riešutus suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek. iki miltų. Išpilti į dubenį. Suberti į miltus moliūgo sėklas.

2.Sūrį supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į plakiklį kartu su česnakais. Sumalti apie 10 sek iki mažų trupinėlių. Išberti į dubentį prie migdolo miltų.

3.Į plakiklį sudėti pasmulkintus pomidorus, trynius, prieskonius ir suplakti apie minutę iki vientisos masės. Išpilti į tą patį dubenį.

4.Supjaustyti alyvuoges, suberti į dubenį. Viską išmaišyti. Jei norite, galima įmaišyti smulkiais kubeliais supjaustytus lašinukus.

5.Išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.

6.Tešlą paskirstyti po silikonines formeles. Galima pabarstyti džiovintais čiobreliais ar bazilikais, sėklomis.

7.Orkaitė įkaitinta iki 180C. Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu, kol gražiai iškils ir paruduos. Ištraukti iš formų tik atvėsintus.

Skanaus jums linki Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė