Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą žiemą mėgausitės tikru petražolių kvapu ir spalva. naudoju ant jau pagaminto patiekalo: troškiniams, žuviai aptepti, išvirtų bulvių, daržovių košės, padažams, mėsos faršui ir t.t.

300 g petražolių

150 g extra virgin olive oil

20 g jūros druskos

Viską suplakti apie minutę blenderiu. Stiklainius uždaryti ir laikyti šaldytuve.

Tausoti vitaminus Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė