Gyvenimas be mėsos iki Kalėdų-man didelis džiaugsmas! Niekas neprašo gaminti mėsiškų patiekalų, o aš, atvirai sakanat, jų ir nemėgstu. Pasirinkau saliero šaknį blyneliams , nes apie šią daržovę tikrai galima sakyti – tai liekninanti ir sveikatinanti šaknis.Viena svarbiausių saliero savybių – organizmo valymas. Jis pasižymi švelniu vidurių laisvinamuoju poveikiu,  pagreitina virškinimo procesą ir išvalo skrandį bei žarnyną nuo maisto liekanų. Salieras pagerina medžiagų apykaitą ir padeda atsikratyti antsvorio, mat jam suvirškinti išeikvojama daugiau kalorijų nei gaunama. tasip ši šaknis yra puiki vėžinių ligų profilaktinė priemonė.

Šiandien iškepiau daržovinių blynelių 4 porcijas, bet jie buvo tobulai skanūs, taigi viską sušveitė 2 personos. Net nežinau, kiek rašyti porcijų!? Jei kepsite ant Saladmaster keptuvės su mažu kiekiu ghee sviesto, tuomet gali viską suvalgyti 2-3 žmonės. Tačiau kitu atveju, reikės dėti į keptuvę šaukštą riebalų ir kiekis bus skirtas tikrai 4-iems asmenims.

 

200 g saliero gumbo (apie 1/2 gumbo)

200 g morkų (2 nedidelės)

100 g svogūno (1vnt.)

500 g cukinijos

100 g saulėgrąžų sėklų

100 g avižų sėlenų

200 g pilno grūdo avižų miltų

5 M kiaušiniai

Prieskoniai:  1 a.š. ciberžolės, 1/2 a.š. druskos,

/10 žirnelių pipirų, 1/2 a.š. kalenendros,1/2 a.š. čiobrelių/ -sugrūsti grūstuvėje.

Eiga:

Viską sudėti į plakiklį ir plaktin apie 1 min iki košelės. galima palikti 10min., kad išbrinktų sėlenos. Kepti ant įkaitintų sočiųjų riebalų, bet ne ant rafinuotų aliejų.

Pastaba: Kepti ant Saladmaster tik patepus lydytu sviestu. Elektrinę keptuvę “Didysis šefas” įkaitinti iki 160C ir kepant uždengti.

Valgyti su salotomis, vienus ar jogurtu.