Pasninko blynai

Pasninko gyvenimas be mėsos iki Kalėdų – man didelis džiaugsmas! Niekas neprašo gaminti mėsiškų patiekalų, o aš, atvirai sakant, jų ir nemėgstu. Pasirinkau saliero šaknį blyneliams, nes apie šią daržovę tikrai galima sakyti – tai liekninanti ir sveikatinanti šaknis. Viena svarbiausių saliero savybių – organizmo valymas. Jis pasižymi švelniu vidurių laisvinamuoju poveikiu, pagreitina virškinimo procesą ir išvalo skrandį bei žarnyną nuo maisto liekanų. Salieras pagerina medžiagų apykaitą ir padeda atsikratyti antsvorio, mat jam suvirškinti išeikvojama daugiau kalorijų nei gaunama. Taip pat ši šaknis yra puiki vėžinių ligų profilaktinė priemonė.

Šiandien iškepiau daržovinių blynelių 4 porcijas, bet jie buvo tobulai skanūs, taigi viską sušveitė 2 personos. Net nežinau, kiek rašyti porcijų!? Jei kepsite ant Saladmaster keptuvės su mažu kiekiu ghee sviesto, tuomet gali viską suvalgyti 2-3 žmonės. Tačiau kitu atveju, reikės dėti į keptuvę šaukštą riebalų ir kiekis bus skirtas tikrai 4-iems asmenims.

Pasninko blynų gaminimui reikės:

  • 200 g saliero gumbo (apie 1/2 gumbo);
  • 200 g morkų (2 nedidelės);
  • 100 g svogūno (1vnt.);
  • 500 g cukinijos;
  • 100 g saulėgrąžų sėklų;
  • 100 g avižų sėlenų;
  • 200 g pilno grūdo avižų miltų;
  • 5 M kiaušiniai.
  • 1 a.š. ciberžolės, 1/2 a.š. druskos, 10 žirnelių pipirų, 1/2 a.š. kalenendros,1/2 a.š. čiobrelių – viską sugrūsti grūstuvėje.

Pasninko blynų gaminimo eiga:

  1. Viską sudėti į plakiklį ir plakti apie 1 min iki košelės. galima palikti 10min., kad išbrinktų sėlenos.
  2. Kepti ant įkaitintų sočiųjų riebalų, bet ne ant rafinuotų aliejų.

Pastaba: Kepti ant Saladmaster tik patepus lydytu sviestu. Elektrinę keptuvę “Didysis šefas” įkaitinti iki 160C ir kepant uždengti.

Valgyti su salotomis, vienus ar jogurtu.

daržovių blynai

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.