Pagaliau paskutinė mano užauginta cukinija prasmingai baigė savo dienas ir virto šeimos skaniaisiais blyneliais… O įdomiausia tai, kad skonis primena “žemačių blynus”!

Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Tinka dietinei mitybai: galima nesibaiminant dėl nereikalingo svorio suvalgyti per dieną iki 1,5 kg šios naudingos daržovės. Tačiau nepamirškite, kad blynai kepami ant riebalų! Todėl kepant naudokite dangtį, kad kuo mažiau išgaruotų iš blynų drėgmės ir reikėtų neskandinti blynelių riebaluose.
3-4 porcijos žiemos blynams:             
                   
“Šlapi” ingredientai”:
‘2 vidutiniai svogūnai (175g), ketvirčiais
2 morkos (275 g), gabaliukais
4 skiltelės česnako
4 S dydžio kiaušiniai
500 g cukinijos (1/2 didelės cukinijos), gabaliukais
200 ml virtų avinžirnių (tinka indelis konservuotų)
“Sausi” ingredientai:
50 g sezamų ar kitokių riešutų miltų
200 g pilno grūdo avižų miltų
EIGA:
1. suplakti blenderiu visus šlapius ingredientus apie minutę iki košelės, be gabaliukų
2. Įmaišyti miltus, palikti 10 minučių pastovėti ir kepti ant kokoso aliejaus. Valgyti su jogurtu/grietine ar kefyru.
 Labai skanūs ir šalti.