Sveiki receptai

Tobulas derinys

Pyragas, kuris nepaliks abejingo nei vieno… Reikės: 1 punktas: 230 g aguonų 150 g džiovintų datulių, nuplauti 2punktas: 680 g burokėlių (3vnt) 30 g natūralios kakavos ar kerobos miltelių 370 g natūralaus jogurto 4 S kiaušiniai (185g) 3 punktas: 200 g pilno grūdo avižų miltų 2 a.š. cinamono 120 g […]

Skaityti plačiau

Duoklė šeimai

Kas nemėgsta makaronų? Nesu sutikusi žmogaus, kuris nemėgtų šio patiekalo. Mes irgi ne išimtis. Deja, nevalgome gliuteno, todėl tradiciniai kvietinių miltų makaronai mums netinka.  O be to makaronai vakarui apskritai netinka. Šiuo atveju nušauname 3 zuikius vienu šūviu: 1)valgome skanius makaronus vakare, 2) sugaištame virtuvėje tik 5 min. ir galime […]

Skaityti plačiau

“Duo” su daržovėmis

Žodis “DUO” visame pasaulyje suprantamas kaip “duetas”. Dar galima rasti paaiškinimą:”turime jums ką pasakyti, bet šiuo metu negalime”… Aš jums tikrai turiu ką pasiūlyti,tad skubėkite į virtuvę. Šį sykį rekomenduoju jums kruopų duetą pietums, kad būtumėte sotūs ir laimingi. “DUO” su sezoninėmis daržovėmis, 2 porcijos 150ml natūralių nešlifuotų ryžių 4 […]

Skaityti plačiau

Raudonasis kalnelis

raudon ieji kopūstai aitresni už mums įprastus gūžinius, gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingus flovanoidą-antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas vartojamas liaudies ir […]

Skaityti plačiau

Daržovių tango

Kai nenori nieko gaminti, tai ir negaminkite! Svarbu, kad daržovių namuose turėtumėte pakankamai. Taip ir atsitiko vieną vakarą, kad lėkštėje sušoko daržovės tango! 2 porcijos: 3 žiedynai kalafijoro , smulkiai supjaustyti, Saladmaster 2 1/2 jaunos cukinijos, sutarkuoti smulkiais šiaudeliais, Saladmaster 1 1 paprika, kubeliais 1 didelis avokadas, išskobti šaukšteliu 1 […]

Skaityti plačiau

Košė su topinambų salotomis

Topinambai vietoj krakmolo kaupia kitą angliavandenį – inuliną, labai naudingą diabetikams. Inulinas yra tirpiųjų skaidulų rūšis, kuri mažina kraujo gliukozės, trigliceridų ir MTL cholesterolio kiekį, taip pat stabdo įvairių rūšių vėžio augimą ir yra natūralus cukraus kiekio organizme reguliatorius. O kasdienis inulino turinčių maisto produktų vartojimas padeda žmonėms, ypač sergantiems […]

Skaityti plačiau

Moliūgų riekutės

Žiemą puikiai išsilaikanti, nebrangi bet vertinga daržovė- saulės spalvos moliūgas. Norintys nepriaugti svorio, turėti gerai veikiantį žarnyną ir pasitenkinimą maisto skoniu ir nauda, savo virtuvėje turėtu ant pjedestalo užkelti šį gražuolį. Jo net nereikia kažkaip ypatingai ruošti: supjaustėte riekelėmis, padėjote į orkaitės skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir šaukite į įkaitintą […]

Skaityti plačiau

Salotos “Grožiui ir sveikatai”

Rekomenduoju rudeninį ir žiemą valgyti daug skaidulų turinčias daržoves  ir gaminti patiekalus iš morkų,salierų,ropių, moliūgų ir kopūstinių daržovių. 1 morka, šiaudeliais 200 g moliūgo, šiaudeliais 150 g saliero šaknies, sutarkuoti šiaudeliais 2 žiedynai kalafijoro, pasmulkinti 2 lapai pekino kopūsto, smulkiai supjaustyti 2 š saulėgrąžų ar moliūgų sėklų 2 š moliūgų […]

Skaityti plačiau

Riešutiniai kąsniukai

Pirmas receptas 2018 metais-saldus, paprastas, nebrangus, sotus ir įdomus. Toks, koks ir turėtų būti gyvenimas. Taigi, visus apkabinu ir linkiu ramiai gyventi taip, kad galėtumėte ramia sąžine sėsti praėjus metams vėl prie naujametinio stalo ir ramiu tonu pasakyti:”taip, ką planavau, tas ir įvyko”. Juk už viską esame atsakingi patys. SU NAUJAIS […]

Skaityti plačiau

Dviejų skonių vakarienė

  Daržovės su lęšiais arba sūdyta žuvimi-2 porcijos: 3 stambios morkos, 0,5 cm storio griežinėliais 1 didelis svogūnas, kubeliais 2 saliero stiebai, gabaliukais 10 cm stambios naminės cukinijos, piršto storio griežinėliais 1 š ghee sviesto Prieskoniai: po 1/2 a.š. kario, kuminų ir pipirų, 1 a.š. čiobrelių, 5-6 kario lapai arba […]

Skaityti plačiau

“Prezentaciniai” keksiukai

Pristatant mano kūdikį-subalansuotos mitybos patarimų ir receptų knygą “Pirmas šaukštas”, norėjosi nušauti du zuikius: pagaminti naują kepinį ir pavaišinti kažkuo kvepiančiu Kalėdomis. Minkšti, sotūs, patrauklūs ir greitai pagaminami keksiukai. Vien šis žodis jau sukelia švelnius jausmus. Ko daugiau bereikia? Tik produktų! Ir visko tik po 150g… Aš visiems linkiu gyventi taip, kad […]

Skaityti plačiau

Pasninko blynai

Gyvenimas be mėsos iki Kalėdų-man didelis džiaugsmas! Niekas neprašo gaminti mėsiškų patiekalų, o aš, atvirai sakanat, jų ir nemėgstu. Pasirinkau saliero šaknį blyneliams , nes apie šią daržovę tikrai galima sakyti – tai liekninanti ir sveikatinanti šaknis.Viena svarbiausių saliero savybių – organizmo valymas. Jis pasižymi švelniu vidurių laisvinamuoju poveikiu,  pagreitina […]

Skaityti plačiau

Daržovių gaminimo ypatumai

Prisipažinkime, kad daugelis iš mūsų valgome per mažai daržovių. O jei ir sugalvojame pasigaminti sriubą, troškinį ar garnyrą, tai galime jas greitai paversti niekiniu produkltų. Daržovių gaminimo klaidos: virimas vandenyje kepimas su dideliu riebalų kiekiu kepimas aukštoje temperatūroje apipylimas riebiais padažais ilgas gaminimo laikas Jei nors vienas iš 5 punktų […]

Skaityti plačiau

Pusryčiai “NE riebiai”

Žiemą norisi riebiau, sočiau, bet nesinori priaugti svorio. Visada kartoju: jei tik galite, pavalgykite pusryčius, nes maistinių medžiagų ir energijos laukia jūsų kiekviena ląstelė. Riebus maistas nebūtinai blogas. Pvz. avokadai turi pakankamai daug kalorijų – 100g/160 kcal, o riebalų jame net 32proc. Ypač šaltuoju sezonu rekomenduoju jais gardinti maistą, nes […]

Skaityti plačiau

Žiemos vakarienė

Iki Kalėdų geriausia duoti savo organizmui pailsėti, išsikrauti, nes laukia ilgas, šventinis laikas prie nukrautų stalų. Jei skrandis bus “susitraukęs” po mažesnio maisto vartojimo Advento laikotarpiu, tai ne taip nuliūdins jus kūno apimtys, išausus Naujiems metams. Tokį patiekalą galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Jis lengvas, bet sotus ir nemažai […]

Skaityti plačiau