Sveiki receptai

Lydytas sviestas GHEE

Tikriausiai žinojote, jog alergiją gali  sukelti pieno baltymai (kazeinas) ir pieno cukrus (laktozė). Galima lydyto sviesto GHEE nusipirkti arba pasigaminti patiems. Gaminant patiems, yra galimybė pasirinktim kokybiškesnę žaliavą. Ghee sviesto sudėtyje lieka 99 % riebalų, nes išgaruoja vanduo (apie 20proc.) ir ant puodo dugno “iškrenta” nuosėdos, kurios ir sukelia mums […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau

Šildanti “sriuba”

Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei. 4 porcijoms reikės: 2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais 1 […]

Skaityti plačiau

„Žiema ir ligos, bėkit iš kiemo“

Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su […]

Skaityti plačiau

100 Lietuvai!

Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis […]

Skaityti plačiau

Užgavėnių vitaminingi blynai

Norisi kuo greičiau išvyti žiemą ir sulaukti pirmų pavasario žalumynų… Taigi sotūs, stori, su daug enzimų, gero skonio ir sveiki Užgavėnių blynai! “Užgavėnių blynai”, 4 porcijoms reikės: 15 g (3skilt.) česnako 280 g (2 stambūs) svogūnų Prieskoniai: po 1 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės arba kario, džiovintų bazilikų Žalumynai: 3 Kale […]

Skaityti plačiau

Saltotos su daigais

Nėra jau taip blogai su šakninėmis daržovėmis žiemą: ropės, kaliaropės, pailgi balti Daikono ridikai, apvalūs desertiniai ridikai, petražolės šaknis, pasternokas, bulvinė saulėgrąža, mokos įvairių spalvų bei raugintos morkos, poras. Jei neturite vienos ar kitos daržovės, jokia bėda-dėkite ką turite. Šiandien į mano salotų dubenėlį pateko: morka-šiaudeliais cukinija-šiaudeliais paprika-kubeliais baltas ridikas, […]

Skaityti plačiau

Valentino tortas

Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas. Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis). Miltai: 250 g […]

Skaityti plačiau

Apvalaus gražuolio salotos

Žiemą yra du ridikai, tinkantys į salotas:balti apvalūs saldūs ir pailgi Daikono ridikai-vos kartesni. Švelnaus skonio mėgėjams rekomenduočiau apvalius, lengvai pjaustomus ar tarkuojamus, derančius su visomis daržovėmis ridikus. Galima juos vienus susitarkuoti, pagardinti sezamo pastra, citrinos sultimis ir valgyti su duona ar prie rimtesnių patiekalų. Ridikas yra puikus pagalbininkas stiprinant imunitetą, […]

Skaityti plačiau

Sėklų duona

Yra labiau pasisekusių kepinių, mažiau, vidutiniško skonio. Tačiau duona yra duona-ji skalsos, pilnatvės, jaukumo simbolis. Ji negali būti skani ar neskani. Ji yra arba jos nėra. Būna taip, kad duonelę iškepi, suvalgai ir recepto neužsirašai, nes ieškai dar skalsesnės. Šitą duoną sukūriau, ištobulinau ir, kai tik užsimanau duonos kavapo namuose, […]

Skaityti plačiau

Alergiškiems mažiesiems

Daugelis vaikų negali valgyti pieno produktų, kiaušinių, kviečių. Cukrus yra vienas iš tų produktų, kuris dar labiau organizme maitina visokius grybelius ir blogąsias bakterijas. Tačiau mūsų mažieji nori skanumynų,o juos palepinti galite kartu su vaikais išsikepdami mažuosius kleksiukus. Reikės:  1 mažas bananas (65g) 100 g razinų arba natūralių džiovintų abrikosų […]

Skaityti plačiau

Maltinukai be kiaušinių

Jau pamažu pratinamės valgyti mažiau mėsos. Stebimas sveikos mitybos bumas išstumia ir riebią mėsą iš mūsų lėkščių. Puiku būtų, jei mėsą garbinantys lietuviai ją valgytų kartą ar du per savaitę-toks kiekis pilnai aprūpina organizmą vitaminais ir baltymais. Kas geriau – riebus ir skanu ar skanu ir  sveika? Manau, daugelias pasisakytų […]

Skaityti plačiau

Moliūgo pyragas su džiovintais obuoliais

Moliūgo negalima nemėgti, nes tai puikios tekstūros daržovė, kuri mus džiugina visą žiemą, iki pat pavasario. Nors šį rudenį ji nedžiugino savo derliumi, bet dar galima moliūgo rasti ūkininkų turgeliuose ar parduotuvėje. Na, bent obuolių tikiuosi visi prisidžiovinote ir galėsite panaudoti šiam pyragui: Išeiga-visa orkaitės kepimo skarda (iškloti kepimo popieriumi) […]

Skaityti plačiau

Nežinia kas skaniau

Žiemą valgant vėsinančius produktus – jogurtą, darosi dar šalčiau, o sūris yra neutralus maistas. pagardintas gerais prieskoniais ir susidainavęs su avokado aliejumi, šildo ir akis, ir gomurį. Salotų ingredientai: 1 morka, tarkuoti šiaudeliais 1/2 jaunos cukinijos, tarkuotin šiaudeliais 4 džiovinti pomidorai, supjaustyti labai smulkiai 1 raudona paprika, smulkiais kubeliais Sauja […]

Skaityti plačiau

Kokosinė košė

Pusryčiai – vienas svarbiausių energijos pakrovimo valgymų. Šaltuoju sezonu, kai norisi sočiau ir riebiau, galime abu dalykus suderinti. Šis patiekalas patiks ir dideliems ir mažiems. 2 porcijos. 1.Užvirti 500 g vandens, suberi 1/2 šviežio kokoso drožlių arba džiovintų drožlių 2 didelius šaukštus. 2. Suberti 200ml stiklinę pilno grūdo avižinių dribsnių […]

Skaityti plačiau