Sveiki receptai

Lašiša su špinatais

Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus- per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad tuiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant […]

Skaityti plačiau

Petražolės žiemai

Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą […]

Skaityti plačiau

Skumbrė su aštriomis salotomis

Skumbrė-viena vertingiausių žuvų, kurias galime įsigyti Lietuvos prekyvietėse. Dažnai ieškome šalto ar karšto rūkymo, bet siūlyčiau dažniau paieškoti atvėsintos, šviežios skumbrės. Ji tokia pat vertinga kaip lašiša, o privalumų turi netgi daugiau-laisvai auga Atlanto vandenyse, tokia pat riebi, nebūtina gaminti. Perku visuomet jos daugiau negu suvalgome vienu kartu. Dvi žuvis […]

Skaityti plačiau

Moliūginiai sausainukai

Sezonas iki Kalėdų-tai pats kvapniausias metų laikas… Mėgstu geltoną ir oranžinę spalvą, o maistas iš šios spalvos produktų negali būti neskanus. Šiam kartui linkiu pasidžiaugti sausainukais ir/ar blyneliais iš gražuolio moliūgo. Šis receptas ypač patiks saldumynų mėgėjams, o kas nemėgsta saldžiai, nedėkite jokių saldiklių. Metantiems svorį rekomenduoju rinktis mažiau riebius […]

Skaityti plačiau

Šiltas pupelių troškinys

4 porcijoms reikės        500 g virtų pupelių (skardinė konservuotų) 2 saliero stiebų          1/4 kopūsto 2-3 pomidorai 2 svogūnai 3 morkos 1 v.š. ghee sviesto 2 lauro lapai 1 arbat.š ciberžolės po 1/4 arbat.š kmynų ir kumino 1 arbat.š garstyčių sėklų Eiga: *Ištirpinti sviestą, […]

Skaityti plačiau

Sojos makaronai su moliūgu

Norit vakarienės per 5 minutes? Tik susiruoškite iš anksto: Užkaiskite puodą ekologiškiems sojų makaronams (rasite mūsų internetinėje parduotuvėje), užkaiskite troškintuvą patroškinti moliūgo kubeliams. Nuvalykite gabalą moliūgo nuo žievės, nusilupkite svogūną, kelis česnakus, 2 pomidorus ir pradėkite! *Į troškintuvą įdėti bšaukštą ghee sviesto ir suberti 1 arbat.š ciberžolės, įmesti lauro lapą […]

Skaityti plačiau

Moliūginis humusas

Įsitaisykite prie židinio ar jaukiai susisukite į šiltą apklotą ir pasiruoškite ilgam mėgavimuisi… Kodėl ilgam? Nes daržovių šiaudelius reikia gerai sukramtyti, kad organizmas pasiimtų visą jų naudą. O prie jų naudos prisidės dar ir avinžirnių nerealus kiekis skaidulų, baltymų ir  seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, […]

Skaityti plačiau

Cukinijų šulinėliai su rausva varške

Rudenį laukiu didesnių cukinijų, kad iki Kalėdų galėčiau savo šeimai pagaminti nepaprastai gardžią ir paprastą vakarienę. Užtrunku 15-20minučių virtuvėje, bet patiekalu mėgaujamės valandą, nes ji ir atvėsusi be galo skani ir gali būti kaip šaltas užkandis. 4 porcijos “Šulinėliai” 1 didelė cukinija 1/2 arbat.š druskos, džiovintų bazilikų, rozmarinų —————————————————— 500 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų saldainiai

Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgų saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta:)! Mopliūgą supjaustyti plonomis 2-3 mm riekutėmis. Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su migdolo riešuto kvapu. […]

Skaityti plačiau

Rudeniu kvepianti duona

Naminė duona- tai šeimos skalsa. Daug kas gal ir pamiršo šį senovinį žodį bei jo reikšmę, bet visi girdėjo žodžius: ” Kasdieninės duonos duok mums šiandien…”. Duonos kvapas man asocijuojasi su ramybe, gerumu, taika ir švelnumu. Išsikepkite ir jūs šio gardaus stebuklo. 1 kepalas (12x28cm kepimo forma) Reikės: “Šlapi ingredientai” […]

Skaityti plačiau

Moliūgų “spagetti”

Atrodo niekuo neįpatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV  laidą Dr.Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, […]

Skaityti plačiau

Duona su jūros kopūstais

Kai manęs klientai (pacientai) klausia : ar duoną valgyti galima, visada sakau, kad tik savo pačių keptą, nes tik taip tikrai žinosite ko ir kiek ten sudėjote. Visada dabartinė duona praktiškai virtusi pyragais… O ir vakare , greitai vakarienei dėl angliavandenių gausos ji netinka. Dabar nkiekvienas labai paprastai gali išsikepti […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus blyneliai be įprastų miltų

Kasi daržuose pūpso mano mėgstamos spalvos moliūgai, tai jie greitai transformuojasi arba į troškinius, arba blynelius. Šį kartą kepiau pietums su nuriebalintais kokosų miltais. Nesinorėjo po tokių pietų nei užkandžiauti, nei gausios vakarienės. INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai 4 šaukštai Sukrin Gold 4 šaukštai ekologiškų kokoso miltų 1 šaukštelis psyllium husk luobelių […]

Skaityti plačiau

Rudeninė “Šarlotkė”

Visada kreivai žiūrėjau į gatavus kepinių mišinius duonoms, blynams, pyragams, cepelinams ir pan. Kiek teko skaityti etiketes, tai sudėtis ne tik baisi, bet tiesiog kenksminga! Begalė cukraus, balti miltai, hidrinti riebalai ir t.t. Gavau dovanų iš Latvijos draugų pakuotę mišinio pyragui . Sudomino išmėginti tik tai, kad ant pakuotės grožėjosi užrašas […]

Skaityti plačiau