Sveiki receptai

Avinžirnių traškučiai

Užkandžiai vaikams, suaugusiems ir norintiems numesti svorio – amžina problema… Kaip pasirinkti sveiką užkandį? Ką daryti, kad vaikai nezirstų čipsų ar kitų “skanėstų”? Išeitis- avinžirnių traškučiai! Tik vienas pavojus- jie tokie skanūs, kad sunku sustoti valgyti… Beje, svečiams patiekus prieš pagrindinį patiekalą, gali prireikti pamažinti vakarienės porcijas:) Reikės: 500 g […]

Skaityti plačiau

Riešutinis desertas

Kartais nespėjame papusryčiauti ir griebiamės darbe kavos su bandele ar saldainiu…. Kartais atsikeliame subjurusia nuotaika ir norisi kažko skanaus…. Kartais darbe sunervuoja kolegos ir tuomet ieškome pyragėlio… Visais atvejais geriau būtų keli džiovinti vaisiai su arbata arba sveikas desertas. Reikės 6-ioms porcijoms: 250 g anakrdžių riešutų, juos geriausia pamirkyti 12 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų blyneliai

Daugelis dar turi skaniojo, gražiojo ir vertingojo moliūgo. O jei ne, tai verta parsinešti iš parduotuvės ir išmėginti pusryčiams ar pietums šiuos blynelius. Kai nebus moliūgo, atsiras cukinijos- drąsiai nurodytą kiekį keiskite jomis. Žinoma, blyneliai nebus tokie saldūs ir spalvoti… Reikės: 800 g moliūgo, gabaliukais 4 xl kiaušiniai 2 dideli […]

Skaityti plačiau

“Pomidorai po kiaušiniais”

Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Paskaičiuokite, kad neviršytumėte dienos baltymų normos ir mėgaukitės į sveikatą! Reikės 1 porcijai omleto: 1/2 svogūno, pusžiedžiais 1 didelio pomidoro, griežinėliais 1/4 a.š ciberžolės, druskos ir pipirų, džiovintų bazilikų 2 kiaušinių 1 š (nubrauktas) ghee sviesto šviežių kapotų krapų saujelė Eiga: […]

Skaityti plačiau

Natūrali ruginė duona

Kai atvažiuoja svečiai arba labai labai pasiilgstu kažko sentimentalaus, kepu duoną… Sutinku, kad prekybos centruose duonos pasirinkimas milžiniškas, bet aš nevartoju (siūlau ir jums) kviečių ir balto cukraus. Todėl ir sakau, kad kepkit pačios. Raugą pirmam kartui galite pasidaryti pačioms: sumaišyti po stiklinę miltų ir vandens, padėti šiltai ir per […]

Skaityti plačiau

Raudonieji daržovių blyneliai

Vaikai labai mėgsta spalvotą maistą! O ir mums -suaugusiems- neprošal savo nuobodų stalą “nuspalvinti” sveiku, subalansuotu maistu.Kol nesibaigė žiemos atsargos, pasimėgaukite rožiniais blyneliais. Reikės geros, nesvylančios keptuvės (naudoju titaninę) ir ghee sviesto kepimui. Blynų ingredientai: 1 svogūnas 2 vidutinės morkos 500-700 g moliūgo (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) 1 kumščio dydžio […]

Skaityti plačiau

Briedienos ar jautienos kepsneliai su salotomis

Jei nesate vegetarai, šis receptas išmokys jus taupyti laiką ir patiekti kepsnelius  be riebalų. Prie mėsos visuomet patiekite daug šviežių salotų- jose esantys fermentai padės suvirškinti baltyminį maistą. Reikės: orkaitės skardos, kepimo pieriaus Ingredientai: 2 svogūnai po 80 g 1 petražolės (arba saliero šaknis-160g) 2 morkos(230g) 3-4 skiltelės česnako po […]

Skaityti plačiau

Karpis su baravykais

Mes valgome per mažai žuvies, o turėtume  bent 3 kartus per savaitę. Kuo žuvis riebesnė, tuo ji naudingesnė. Jei gausite lasvėje užaugusią lašišą, tą patį receptą galite pasigaminti ir su ja – bus karališki pietūs. Ingredientai: 1 karpis 3 svogūnai, pusžiedžiais 400 -500 g šaldytų baravykų po 1 a.š. čiobrelių, […]

Skaityti plačiau

Saldūs daržoviniai pliuškiai

Ar įmanoma iš daržovių pasigaminti skanių desertinių sausainukų? Pamėginkite ir suprasite, kad tai ne tik skanu, paprasta, bet ir sveika. Rekomenduoju  vienu kartu suvalgyti tik 3 vnt.- taip bus patenkintas saldumynų poreikis, bet neperžengta kalorijų ir balanso riba. Papildomai reikės: 2 orkaitės kepimo skardos, kepimo popierius Ingredientai: 250 g datulių […]

Skaityti plačiau

Morkų-riešutų pyragas

Dažnai po menkesnių pusryčių, praėjus vos valandai, griebiamės ko nors saldaus su kava ar arbata. Šis pyragas- maistingas ir sotus, be to drąsiai galite pasimėgauti gabaliuku, nes jis be miltų ir cukraus. Receptas labai lengvas, bet pyragas ištaigingo skonio. Išeiga: pilna orkaitės kepimo skarda. Papildomai:kepimo popierius Ingredientai: 3 obuoliai-250g , […]

Skaityti plačiau

Salotos “Kelionės prisiminimai”

Salotos “Kelionės prisiminimai” Nors tai protingas pasirinkimas vakarienei, bet puikiai tokios salotos tinka ir pietums : tai gerų baltymų, vitaminų ir mineralų kupina lėkštė. Sūris halloumi – nacionalinis Kipro pasidžiavimas.  Jis gaminamas iš ožkos ar avies pieno, ar šių pienų mišinio, kartais ir karvės bei avies pieno mišinio. Šis sūris saugomas […]

Skaityti plačiau

Salotos dviems

Jei už lango niūrus ruduo, tegul nors mūsų lėkštėje šypsosi vasaros prisiminimai. Nors daržovės iš parduotuvės, o ne iš lysvės, vis tiek tai vitaminai ir mineralai – gyvybė jūsų kūnui. Prie tokių salotų pusryčiams tinka pilno grūdo (geriausia naminė) ruginė duona, o vakarienei – kietai virti ekologiški kiaušiniai. Salotoms reikės: […]

Skaityti plačiau

Tuno salotos

4 porcijos 400 g konservuoto tuno savo sultyse 4 pomidorai, kubeliais salotų gūžė, suplėšyti 1 didelis arba du mažesni raudoni svogūnai, žiedeliais 2 raudonos paprikos, kubeliais 1/2 čili paprikos, labai smulkiai sukapoti 1 avokadas, kubeliais šviežių svogūno laiškų ir/ar krapų, supjaustyti Padažas: 1 citrinos sultys po 1/2 a.š druskos, maltos […]

Skaityti plačiau

Silkė vakarienei

2 porcijos 1 silkė 2 vidutiniai burokėliai 1 mažas raudonas svogūnas 300 g pekino kopūsto 4-5 švieži svogūno laiškai ir petražolės 4-5 džiovinti saulėje pomidorai Pomidorus pamerkti iš anksto 1/2 stiklinės vandens. Po to nupilti vandenį ir supjaustyti gabaliukais. Silkę išvalyti, paruošti filė, supjaustyti gabaliukais ir užpilti vandeniu, sumaišytu su […]

Skaityti plačiau

Energija visai dienai!

Gerai dienai pradėti padėkite ant stalo subalansuotus gerus pusryčius! Ir jau nuo pirmo šaukšto suprasite, kad košė gali būti labai skani (jau nekalbant kokia sveika ir soti). Teisingi pusryčiai aprūpins Jus energija, nesnausite darbe ir būsite geros nuotaikos. Patikėkite-tokie pusryčiai veikia geriau, nei puodelis kavos. Lėkštės turinys: Grikiai išmirkyti iš […]

Skaityti plačiau