Sveiki receptai

Sorų košės desertas

Nuvertinta ir neįvertinta sorų košė turėtų puikuotis mūsų kasdieninėje mityboje dėl jos naudos ir gero skonio. tereikia šiek tiek laiko, išmonės ir ją pamėgs visi šeimos nariai. Tokį sluoksniuotą desertą galite pasiimti su savimi į darbą, mokslus ar į gamtą. Sorų kruopos organizmui teikia geležį, užtikrina normalią kraujotaką ir tai […]

Skaityti plačiau

Sveikas tortas be gliuteno ir cukraus

Mamai tortas: (25 cm apvali forma) 200 g kokoso drožlių arba 1 šviežias kokosas 4 XL tryniai ir baltymai, išplakti atskirai 150 g minkšto sviesto 150 g razinų, išmirkyti 200 g 72% šokolado 1 a.š. sodos 1 a.š. cinamono 50 g (6 nedideliai) šaukštaitapijokos miltų arba 100 g avižų miltų […]

Skaityti plačiau

Duona “Ale focaccia”

Dažnai girdžiu iš klienčių, kad “be baltos duonos gyventi negaliu”… Kaip “mažą nuodėmę” moterys nusiperka “Fokačia” itališką duoną ir po to graužiasi, kad vėl privalgė miltų. Kaip sveikesnė alternatyva gali būti ši duonelė, kuri patenkins “baltų miltų” poreikį, bet nebus tokia riebi ir ne taip greitai sudžius. Net savaitę ji […]

Skaityti plačiau

Silkė pataluose

Silkė pataluose – maistingas patiekalas ir sveika alternatyva tradicinėms silkių pataluose variantams. Priskiriamas kategorijai – patiekalai taurėje, todėl papuoš kiekvienos šventės stalą. Pagaminkite šią silkę Velykoms ir ne tik. Silkė taurėje- 4 porcijos 1 morka (160g), šiaudeliais 2-3 salotos ir špinatų lapeliai, smulkiomis juostelėmis 2 brokolio žiedynai, smulkiais kubeliais 2 […]

Skaityti plačiau

Sluoksniuotos salotos su vištiena

Margos salotos Velykoms. Kai norisi kažko gaivaus ir lengvo, o kartu maistingo ir sveiko. Kelios minutės ir sluoksniuotos salotos paruoštos. Jas galite paruošti tiesiog stiklainėlyje ir įsidėti į darbą, o šventiniam stalui patiekite stikliniame inde. Paukštienos salotos- 15cm kvadratinis indelis 1 morka (150g), šiaudeliais 1/2 apvalaus balto ridiko,smulkiais kubeliais 1 agurkas, smulkiais […]

Skaityti plačiau

Kokosiniai kiaušinukai lizdeliuose

Sveikas desertas Velykoms. Margučiai gali būti ir iš kokosų. Šis desertas ne tik papuoš Jūsų šventinį stalą, bet ir bus naudingas sveikatai. Kokoso riešutai ir aliejus rekomenduojami metantiems svorį ir besirūpinantiems cholesterolio lygiu ir vlabai tiks alergiškiems šokoladui. Kiaušinukai lizdelyje, 12 lizdelių: Kiaušinukams: 100 g kokoso drožlių 40g (1š) kokoso aliejaus,ištirpinti […]

Skaityti plačiau

Antistresinė pusryčių košė

Ypač prieš stresinę dieną reikia pasikrauti organizmą ” anglių” ir gera nuotaika, kad ne taip greitai būtume išmušti iš vėžių. Avižiniai dribsniai būna pilno arba nepilno grūdo- nuo to skirsis ląstelienos kiekis. Avižiniai dribsniai- puikus angliavandenių šaltinis, greitai suteikiantis energijos, nest po nemigo nakties. Obuoliai- vitaminų ir tirpių skaidulų šaltinis, […]

Skaityti plačiau

Plovas su špinatais ir salotomis

Kai norisi ko nors lengvo, spalvoto, saulėto ir sotaus, vegetariški patiekalai visada puiki išeitis. O kai bunda gamta ir padovanoja sodrios žalumos, dar geriau. Išmėginkite šį spalvotą plovą, kuris teužims 10 minučių jūsų laiko virtuvėje. 2 porcijos: 1 stiklinė “Basmati” ryžių 2 morkos, kubeliais 1š. Ghee sviesto 1a.š. ciberžolės 2 […]

Skaityti plačiau

Pavasario džiaugsmai

Kai tik atsiranda pirmieji žalumynai, tuoj pat skubu juos įtraukti į valgiaraštį. Nirs ir iš turgaus, o ne iš daržo, tai vis tiek natūralūs vitaminai, kurie papildys mūsų organizmą natūraliais vitaminais. Pusryčiaujant lauke, čiulbant paukščiams ir besišypsant saulutei, viskas atrodo dar skaniau! 2 porcijos pusrytinės košės ir salotų: Po 1/2 […]

Skaityti plačiau

Greiti ir sveiki šaltibarščiai

Greiti vertingi sezoniniai šaltibarščiai, 4 porcijos 1 l kefyro ar pasukų 2 š natūralaus jogurto, 10% riebumo ½ cukinijos, šiaudeliais, o kai yra šviežių agurkų, 2 agurkai 1 kumščio dydžio burokas, supjaustyti gabaliukais ½ didelės citrinos sulčių 3 virti kiaušiniai Krapų, šviežių svogūno laiškų, druskos Eiga: Kefyrą ar pasukas, jogurtą, […]

Skaityti plačiau

Pavasarinė sriuba

Norint kuo mažiau sirgti virškinamojo trakto ligomis, reikia valgyti sriubas. Kokias klaidas darome jas virdami? 1. Naudojame labai daug riebalų, ypač sočiųjų. Kad pakepintume svogūną ar morką, pakanka vieno šaukštelio sviesto ar kokosų aliejaus. 2. Gabalas mėsos, ypač su oda – didžiulė cholesterolio bomba. 3. Dedame kartu ir daržoves, ir […]

Skaityti plačiau

Vilkžuvė su salotomis

Kepenys- antras didžiausias mūsų organas, atliekantis daug skirtingų funkcijų, todėl juo rūpintis labai svarbu. Valgome per daug mėsos, bet ją reikėtų keisti riebia žuvimi. Šiandien gaminsime žuvį su salotomis. Reikės 2 porcijoms: 2 gabaliukų vilkžuvės/oto, menkės ar lašišos po 100 g porcija 4 kalafijoro žiedynai, perpjauti pusiau 1 citrinos, druskos, […]

Skaityti plačiau

Natūralių ryžių plovas

Dietologai anksčiau skatinę valgyti ryžius, dabar jau pripažįtsta, kad balti ryžiai gali pridaryti daugiau žalos, negu naudos. Vartojant daug baltųjų ryžių didėja hipertonijos, aterosklerozės, širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto, akmenų susidarymo inkstuose rizika. Mes valgome tik natūralius, neapdorotus ryžius, kurie turi daug maistingųjų medžiagų. Maždaug 80 procentų vitaminų ir mikroelementų sukaupta būtent […]

Skaityti plačiau

Raudonųjų lęšių “PENNE” su šakninėmis daržovėmis

Per 8 minutes paruošiau ne tik labai skanius pietus, bet svarbiausia – VERTINGUS! Suvalgę 100 g ( svoris sauso produkto) raudonujų lęšių makaronų, gavome: 20,3 g baltymų;  6 g maistinių skaidulų; 57 g sudėtinių angliavandenių ir 2,6 g riebalų. O kai pusę lėkštės dar užėmė skanios šakninių daržvių salotos, tai […]

Skaityti plačiau

“Geležinė vakarienė”

Lęšiais mėgaujasi visame pasaulyje nuo vargingiausių iki turtuolių. Ir ne tik dėl to, kad tai nebrangus produktas. Juos vertina už galingą geležies užtaisą mūsų organizmui, o vegetarai juos garbina – už kokybiškus baltymus, nepakeičiamas aminorūgštis ir maistines skaidulas.  Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes neturi savybės kaupti savyje nitratų, radionuklidų […]

Skaityti plačiau