Virtiniai kitaip…

Išeiga: dvi kepimo skardos:

660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas

4 L dydžio kiaušiniai

1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus

1/2 arbat.š druskos

1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas….

5 v.š. (90 g) pilno grūdo avižų miltų

EIGA:

Viską sudėti į blenderį ir suplakti, kad neliktų varškės grūdelių.

Skardas iškloti kepimo popieriumi ar kilimėliu. Šaukšteliu kabinti paruoštą masę (kaskart pamerkti į vandenį) , dėti tešlą ant paruoštos skardos ir nubraukti kitu šaukšteliu. Galima įspausti riešutuką.

Orkaitė turi būti jau karšta. Kepti 30minučių 170C., paskutines 5minutes galima įjungti konvekciją-oro pūtimą. Be reikalo nedarinėti, nes subliukš jūsų pliuškiai… Stebėkite kaip jie gražiai kyla ir pamažu nusispalvina auksiniu atspalviu. Tuoj pat išjungti ir palikti atvėsti.

Iš tos pačios tešlos galima išsivirti burnoje tirpstančius virtinius:

Skanaus Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė