Obuolių – aronijų saldainiai

Obuolių - aronijų saldainiai

Obuolių – aronijų saldainiai gaminami iš:

  • 800 g obuolių skiltelių
  • 200 g aronijų
  • 300 g bananų (3 vnt)
  • 150 g linų sėmenų išspaudų arba maltų sėmenų

Aronijų saldainiai gaminami eiga:

  1. Visas uogas ir vaisius suberti į plaktuvą ir suplakti iki tyrelės.
  2. Įmaišyti maltus sėmenis ar smulkias išspaudas ir dar kartą perplakti.
  3. Labai plonai (apie 3 mm) ištepti ant daugkartinio silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus. Džiovinti džiovyklėje, kol pilnai išdžius arba orkaitėje 5-6 val 80C su oro pūtimu. Sukarpyti/ susukti ir laikyti sausame, sandariame inde.

Išeiga – 3 skardos arba visi Zylės džiovyklės padėklai.

Obuolių - aronijų saldainiai

 

Obuolių – aviečių saldainiai

  • 700 g obuolių skiltelių
  • 300 g aviečių
  • 120 g šermukšnių uogų
  • 260 g (2vnt.) bananų
  • 100 g sėmenų išspaudų ar maltų sėmenų

Eiga ta pati.

Obuolių - aronijų saldainiai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Obuolių – aronijų saldainiai