Obuolių – aguonų keksiukai

Skubėjimas, įtampa, stresas, laiko trūkumas-tai kasdienybė. Tačiau dažnas stresą malšina desertu arba apsirijimu. Kai kurie turi nenumaldomą troškimą saldumynams. Ir ką tuomet daryti? O gi, siūlau tai kas nepalanku sveikatai keisti skaniomis ir sveikomis alternatyvomis, kaip šie keksiukai. Knygos pristatymo vaišėms paruošiau mažus keksiukus, kurie manau pavyko, nes svečiai prašė recepto. Taigi, pažadėjau savo mieliems svečiams parašyti šį receptą ir pažadą pildau.

24 keksiukams reikės silikoninių formelių obuolių aguonų keksiukai

  • 5 L dydžio kiaušiniai
  • 750 g saldesnių obuolių skiltelių
  • 200 g razinų, išmirkyti
  • 110 g riešutų miltų (tinka migdolo ar kokoso riešutų miltai)
  • 130 g ištirpinto  lydyto sviesto ghee (tinka ir paparastas)
  • 200 g aguonų
  • 100 g pilno grūdo avižų miltų
  • 1 arbat.š. sodos
  • 1 arbat.š. cinamono

Papuošimui: šaldytų ar šviežių spanguolių, 50-70 g juodo šokolado ir šaukštelio kokoso aliejaus

Obuolių – aguonų keksiukai gaminami:

1. 4 kiaušinių baltymus išplakti iki purios masės ir padėti į šaldytuvą, kol pasiruošite tešlą.

2.Iš anksto susiverkite birius produktus, išmirkykite razinas, susipjaustykite obuolius skiltelėmis. Tuomet išplakti baltymai nesukris, belaukdami savo eilės.

3. 4 trynius ir 1 kiaušinį, obuolius, aguonas, razinas, sviestą, prieskonius, sodą ir riešutų miltus sudėti į plakiklį ir suplakti iki košelės. Išdėti į maišymo indą ir atsargiai įmaišyti persijotus avižų miltus ir išplaktus baltymus.

4. Po pusantro šaukšto dėti į formeles, galima įspausti po spanguolę ir kepti apie 30minučių 190C kol gražiai pakils ir apskrus. Ištraukti iškeptus iš formelių ir atvėsinti ant grotelių.

5. Šokoladą ir kokoso aliejų ištirpinti ir apšlakstyti keksiukus.

Panašius keksiukus, tik su persimonu kepiau ir “Klauskite daktaro ” laidoje:

https://www.facebook.com/434042230045642/posts/1925606400889210/

 

Sveikais desertais jums mėgautis saikingai linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Obuolių – aguonų keksiukai


  1. Rūta komentuoja:

    Keksiukai pavyko ir tikrai buvo skanūs. Tik mano pastebėjimas būtų toks: išsikepti tik tiek, kiek suvalgote pirmą dieną, nes sekančią man jie jau nelabai patiko. Bet receptas tikrai vertas dėmesio. Ačiū.