Skubėjimas, įtampa, stresas, laiko trūkumas-tai kasdienybė. Tačiau dažnas stresą malšina desertu arba apsirijimu. Kai kurie turi nenumaldomą troškimą saldumynams. Ir ką tuomet daryti? O gi, siūlau tai kas nepalanku sveikatai keisti skaniomis ir sveikomis alternatyvomis.

Knygos pristatymo vaišėms pasiruošiau mažus keksiukus, kurie manau pavyko, nes svečiai prašė recepto. Taigi, pažadėjau savo mieliems svečiams parašyti šį receptą ir pažadą pildau.

24 keksiukams reikės silikoninių formelių

5 L dydžio kiaušiniai

750 g saldesnių obuolių skiltelių

200 g razinų, išmirkyti

110 g riešutų miltų (tinka migdolo ar kokoso riešutų miltai)

130 g ištirpinto  lydyto sviesto ghee (tinka ir paparastas)

200 g aguonų

100 g pilno grūdo avižų miltų

1 arbat.š. sodos

1 arbat.š. cinamono

Papuošimui: šaldytų ar šviežių spanguolių, 50-70 g juodo šokolado ir šaukštelio kokoso aliejaus

EIGA:
1. 4 kiaušinių baltymus išplakti iki purios masės ir padėti į šaldytuvą, kol pasiruošite tešlą.

2.Iš anksto susiverkite birius produktus, išmirkykite razinas, susipjaustykite obuolius skiltelėmis. Tuomet išplakti baltymai nesukris, belaukdami savo eilės.

3. 4 trynius ir 1 kiaušinį, obuolius, aguonas, razinas, sviestą, prieskonius, sodą ir riešutų miltus sudėti į plakiklį ir suplakti iki košelės. Išdėti į maišymo indą ir atsargiai įmaišyti persijotus avižų miltus ir išplaktus baltymus.

4. Po pusantro šaukšto dėti į formeles, galima įspausti po spanguolę ir kepti apie 30minučių 190C kol gražiai pakils ir apskrus. Ištraukti iškeptus iš formelių ir atvėsinti ant grotelių.

5. Šokoladą ir kokoso aliejų ištirpinti ir apšlakstyti keksiukus.

Panašius keksiukus, tik su persimonu kepiau ir “Klauskite daktaro ” laidoje:

https://www.facebook.com/434042230045642/posts/1925606400889210/

 

Sveikais desertais jums mėgautis saikingai linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė