Nevirtas pomidorų pagardas

Šiuo receptu pasidalino mano giminaičiai, per giminių susitikimą Varniuose. Man labai patiko prinokusių pomidorų greitas apdorojimo būdas, tad rekomenduoju ir jums.

10 didelių pomidorų- nuplikinti, nulupti skūrelę

10 skliltelių česnako

7-8 džiovinti pomidorai

Viską dėti į gerą plaktuvą ir plakti iki tyrelės. Išpilstyti į maišelius ir užšaldyti.

Tinka sriuboms pagardinti, ant makaronų, kaip padažas prie daržovių, bulvių, keptų moliūgų, pabarstyti dar sūriu.

Nauda: sustiprėja antioksidantas likopenas, nes pomidorai 2 minutes pabūna karštame vandenyje, išlieka visos naudingos medžiagos. nereikia papildomai druskos, nes džiovinti pomidorai suteikia malonų tirštumą ir pakankamą kiekį druskos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *