Šiuo receptu pasidalino mano giminaičiai, per giminių susitikimą Varniuose. Man labai patiko prinokusių pomidorų greitas apdorojimo būdas, tad rekomenduoju ir jums.

10 didelių pomidorų- nuplikinti, nulupti skūrelę

10 skliltelių česnako

7-8 džiovinti pomidorai

Viską dėti į gerą plaktuvą ir plakti iki tyrelės. Išpilstyti į maišelius ir užšaldyti.

Tinka sriuboms pagardinti, ant makaronų, kaip padažas prie daržovių, bulvių, keptų moliūgų, pabarstyti dar sūriu.

Nauda: sustiprėja antioksidantas likopenas, nes pomidorai 2 minutes pabūna karštame vandenyje, išlieka visos naudingos medžiagos. nereikia papildomai druskos, nes džiovinti pomidorai suteikia malonų tirštumą ir pakankamą kiekį druskos.