Moliūgai, tai moliūgai… Jie praktiškai tinka visur. Išmėginkite sausą mėsą (paukštienos krūtinėlę ar jautieną) sumaišyti su įvairiomis daržovėmis ir pamatysite, kaip paprasta išsikepti skanų ir “liekną zuikį”.

 

500 g maltos jautienos ar paukštienos faršo (naudojau elnienos faršą)

Daržovės į faršą:                          

1 didelis svogūnas (120g)

5 skiltelės česnako

1 vidutinė morka (120g)

250 g moliūgo (cukinijos)

1 nedidelė petražolės šaknis (arba gabaliukas saliero šaknies)

1 šaukštas ghee sviesto

Prieskoniai: 1 arbat šaukštelis ciberžolės, po nubrauktą šaukštelį druskos, pipirų, čiobrelių

Papildomai: 10-12 džiovintų slyvų

Reikalinga kepimui pailga duonos forma (geriau silikoninė) arba paprastą formą iškloti kepimo popieriumi.

Eiga:

  • Visas daržoves sudėti į plakiklį ir suplakti iki košelės apie 15 sekundžių.
  • Suberti prie daržovių prieskonius ir sudėti faršą. Viską dar kartą perplakti apie 10-15sek.-  iki vientisos smulkios masės.
  • Įmaišyti per pusę perpjautas slyvas, faršą suminkyti.
  • Formą patepti sviestu, galima pabarstyti sezamo ar moliūgo sėklomis. Sukrėsti gautą faršą, išlyginti šlapiomis rankomis. Viršų taip pat galima pabarstyti sėklomis. Išdėti ant paviršiaus gabaliukais šaukštą sviesto.
  • Formą uždengti kepimo popieriumi ar folija ir kepti 55min./190C be oro pūtimo. Jei norite, kad būtų paviršius gražiai apkepęs, likus 10minučių, nudenkite kepsnį.
  • Geriausią palaukti kol kepsnys pravės ir valgyti vos šiltą. Tinka su įvairiomis salotomis, neštis kaip užkandį į darbą, skanu su žolelių padažu.

Salotos-2porcijos:

4 pekino lapai-susmulkinti

1 avokadas-supjaustyti kubeliais

2 pomidorai- kubeliais

1 nedidelis svogūnas-smulkiais kubeliais

10-12 vnt. juodų alyvuogių

5 džiovinti pomidorai-kubeliais

Pašlakstyti balzaminiu actu Soler Romeo, vos druskos ir keli šaukštai alyvuogių aliejaus.

Nepamirškite, kad mėsos lėkštėje turi būti daug daug mažiau, nei daržovių!!!

Skanaus Jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė