Natūralių ryžių košė su išraiškingomis pomidorų salotomis

Kol šiltnamiuose dar gausu pomidorų, norisi juos kaip nors įdomiau paskaninti. Agurkas tam nelabai tinka, bet atradau lengvai karstelėjusią „Radicchio“ salotą. Jos graži , švelniai violetinė spalva dar labiau pabrėžė pomidorų spalvą ir skonį.

Žinoma, pietums ar pusryčiams stengiamės valgyti sudėtinių angliavandenių ir šį kartą į puodelį pakliuvo nedidelė stiklinė natūralių ryžių. Nuploviau, užpyliau dvigubu kiekiu vandens ir viriau 35 min. nuo užvirimo pradžios. (arba90C ,t.y. po kliksėjimo SaladM dangtelio klapano, sumažinau kaitrą iki 2, pasukau dangtelį ir nedarinėjau). Nustebau, kad ryžių košė neputojo ir neišbėgo. Košė gavosi šilkinė! Tuomet beliko pagardinti šaukšteliu auksinio sviesto ir dėti į lėkštę prie salotų:

Pomidorų salotos (2 porcijos):

  • 2 mėsingi pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • Kumščio dydžio „Radicchio“ salotos galvutė, supjaustyta plonomis juostelėmis;
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos, supjaustyti kubeliais;
  • 1/2 mėlynojo svogūno, plonais pusžiedžiais;
  • Saujelė daigų ar kitokių žolelių;
  • Pagardinti: citrinos sultimis, 1 š. balzamiku, 1 š. sėmenų aliejaus, druskos, pipirų.

ryžiai su pomidorais

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.