Šis receptas  atsirado  daktaro Unikausko laidoje per LRT “Klaiskite daktaro”. Džiaugiuosi, kad paprasti mano receptai randa vietą eterio žvaigždžių lėkštėse!

Laidą apie moliūgus ir jų naudą su mano mylima aktore Larisa Kalpokaite galite pažiūrėti paspaudę čia, o apie receptus kalbėsime nuo 22 minutės:

Moliūgų troškinys  -3-4 porcijos

400 -500 g moliūgo, kubeliais

1 didelis svogūnas – smulkiais kubeliais

2 vidutinės morkos – griežinėliais ar šiaudeliais

300ml išvirtų bolivinės balandos sėklų (kynva, rudos spalvos)

1 v.š. ghee sviesto

Pagardai: druska, pipirai, ciberžolė, garstyčių sėklos, lauro lapas

EIGA:

*ištirpinti troškintuve ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti 1minutę

*suberti supjaustytus svogūnus, pakaitinti 1minutę

*suberti morkas ir moliūgus, įpilti 100ml vandens, uždengti ir patroškinti 7-8 minutes

*suberti virtas bolivinės balandos sėklas ir išmaišyti. Uždengti ir pakaitinti 1-2 minutes.

Patiekiant galima pabarstyti kapotomis petražolėmis, česnakais, įspausti citrinos sulčių.

Būkite kūrybingi savo virtuvėje!               

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė