Atrodo niekuo neįpatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV  laidą Dr.Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, kaip iš moliūgo pasidaro makaronai… Ir štai, pavasarį pamačiau sėklų pakelį, kur nupiešti moliūgo makaronai…

Šiandien mūsų lėkštėse taip pat garuoja šis gardus patiekalas. Galime jį valgyti pusryčiams su daržovių salotomis, pietums su sūrio ir petražolių pesto arba vakarienei su skumbre ar silke.

Gamyba tokia paparasta, kad nėra ką ir gaminti:

*padėti nuplautą tam tikros rūšies (makaroninis moliūgas) moliūgą į orkaitę, kepti apie 1val/170C orkaitėje, kol vos paruduos šonas, po to perpjauti ir išskobti su šakute, ardant skaidulas, kurios virsta makaroniniu palušu.

O čia vaizdelis gyvai:

Pagardinti galima :

5-6 šakelės petražolių

5-6 šakelės krapų

5-6 šaklelės bazilikų

5 skiltelės česnako

1/2 arbat.š druskos

1/2 arbat. š čiobrelių

100 g brandinto sūrio (ėmiau avies)

vandens (jei norisi skystesnio padažo)

Viską sumalti ir gardinti dar karštus “makaronus”

 

Skanaus linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė