“Šlapi” ingredientai:

90 g svogūno (1 vnt.)

120 g morkos (1 vnt.)

10 g skiltelių česnako (3–4 vnt.)

200 g saldesnių obuolių (2 vnt.)

400 g moliūgų

120 g sorų kruopų

po 1 a. š. raudonėlių, sodos ir druskos

” Sausi” ingredientai

60 g avižų sėlenų

250 g pilno grūdo avižų dribsnių ar miltų

Priedai: 100 g graikinių riešutų + pabarstyti 50 g sezamų sėklų (saujos) + pabarstyti juodgrūdžių sėklų pabarstyti

EIGA:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

Sorų kruopas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Visus šlapius ingredientus dėkite į plakiklį ir susmulkinkite iki vienalytės masės apie 30– 40 sek., tada išpilkite į maišymo dubenį.
Į maišymo dubenį suberkite sausus ingredientus ir 90 g graikinių riešutų (10 vnt. pasilikite papuošti). Išmaišykite ir palikite 10 min. tešlai subręsti.
Pasiruoškite kepimo formą: kepimo popierių suglamžykite, ištepkite minkštu sviestu ir išklokite kepimo formą sviestuotu paviršiumi į išorę, pabarstykite sezamų sėklomis. Supilkite tešlą, pakratykite, paviršių papuoškite graikiniais riešutais ir juodgrūdėmis.
Kepkite 50 min. 190 °C temperatūros orkaitėje be ventiliatoriaus, paskui dar 10 min. 170 °C temperatūroje įjungus ventiliatorių.

Duoną su popieriumi ištraukite iš formos, atsargiai dėkite ant grotelių ir atvėsinkite. Pjaustykite, kai visiškai atvės.

Mėgautis savo duonele Jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė