Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgų saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta:)!

Mopliūgą supjaustyti plonomis 2-3 mm riekutėmis.

Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su migdolo riešuto kvapu.

Galima rinktis KARAMELĖS, ŠOKOLADO AR BRAŠKIŲ SKONĮ. Stevia nesijaučia.

Pusę riekelių pabarsčiau cinamonu ir ant delnų ištepiau šaukštelį medaus ir apvoliojau moliūgo griežinėlius.

Visus paruoštus “saldainius” išdėti ant džiovinimo grotelių ar orkaitės skardos ir džiovinti 50C 5-6 valandas, kol taps traškūs. Orkaitėje džiovinant, stebėkite , kad nebūtų per didelis karštis ir nesudegtų.

Saldainiukai spalvos nepakeičia. Geriausia laikyti orui pralaidžiame krepšelyje.

Saldumynų mėgėjai tokius saldainius gali valgyti be sąžinės graužimo, nes stevija neturi kalorijų ir GI (glikeminis indeksas) lygus 0!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė