Žiemą puikiai išsilaikanti, nebrangi bet vertinga daržovė- saulės spalvos moliūgas. Norintys nepriaugti svorio, turėti gerai veikiantį žarnyną ir pasitenkinimą maisto skoniu ir nauda, savo virtuvėje turėtu ant pjedestalo užkelti šį gražuolį. Jo net nereikia kažkaip ypatingai ruošti: supjaustėte riekelėmis, padėjote į orkaitės skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kol keps 20min./190C, pasigaminkite salotas ir grybus. Susiplanavus gamybos procesą, teužtruksite 20min ir visa šeima sakys ačiū už jūsų meilę jiems.

Moliūgo riekutės su grybais: 2 porcijos

po 2 ar 3 moligo riekutes kiekvienam, kepti orkaitėje ant popieriumi paklotos skardos 20min./190C/be oro pūtimo.

Grybai:

200 g rudųjų pievagrybių

1 stiklinė šaldytų baravykų ar kitokių miško grybų

2 svogūnai, kubeliais

3 skiltelės česnako

1 a.š. čiobrelių

1/2 a.š. druskos ir pipirų

1 š ghee sviesto

Salotoms:

1 sauja sultenės lapelių

1/2 cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais,  Saladmaster 2

1/2 citrinos sultys

2 skiltelės česnako

1 š moliūgų sėklų aliejaus (druskos nedėjau)

Eiga:

1. Ant keptuvės ištirpinti sviestą, suberti prieskonius, svogūnus ir pakepti apie 1min.

2.Po to suberti abiejų rūšių grybus, iyšmaišyti, uždengti dangtį, sumažinti ugnį ir troškinti 10min ant labai silpnos kaitros.

3. Patiekiant įmaišyti kapotą smulkiai česnaką.

Salotoms sumaišyti ingredientus ir patiekti su keptomis moliūgų skiltelėmis ir grybais.