Įsitaisykite prie židinio ar jaukiai susisukite į šiltą apklotą ir pasiruoškite ilgam mėgavimuisi… Kodėl ilgam? Nes daržovių šiaudelius reikia gerai sukramtyti, kad organizmas pasiimtų visą jų naudą. O prie jų naudos prisidės dar ir avinžirnių nerealus kiekis skaidulų, baltymų ir  seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, pratęsia jaunystę, gerina smegenų veiklą, netgi užkerta kelią onkologinių ligų rizikai. Na o kalcis, fosforas, magnis, geležis, kalis, teigiamai veikia ir mūsų nervinę, širdies ir kraujagyslių sistemą. Moterims avinžirniai tikrai naudingas atradimas – juos patartina valgyti nėštumo, žindymo laikotarpiu, jeigu kamuoja PMS ir panašiai. Avinžirniai gydo ir anemiją, skatina hemoglobino gamybą.  Moliūgas jums padovanos vitaminus C, B1, B2, PP, A, D, F, T  ir mineralinių medžiagų-kalio, fosforo, kalcio, magnio, geležies, vario ir kobalto.

Morkytes graužiant būtina gauti riebaliukų, todėl jų gausite iš humuso.

300 g virtų avinžirnių

250 g moliūgo

5-6 skiltelės česnako

2 v.š. tahini pastos (sezamo pastos)

1 citrinos sultys

2 v.š. extra virgin alyvuogių aliejaus

Viską sudėti į palkiklį ir gerai suplakti. Patiekiant pašlakstyti aliejumi, pabarstyti kapotomis petražolėmis.