Sezonas iki Kalėdų-tai pats kvapniausias metų laikas… Mėgstu geltoną ir oranžinę spalvą, o maistas iš šios spalvos produktų negali būti neskanus. Šiam kartui linkiu pasidžiaugti sausainukais ir/ar blyneliais iš gražuolio moliūgo. Šis receptas ypač patiks saldumynų mėgėjams, o kas nemėgsta saldžiai, nedėkite jokių saldiklių. Metantiems svorį rekomenduoju rinktis mažiau riebius miltus (kokoso, sezamo ar migdolų), kuriuos galime pasiūlyti mūsų elektroninėje parduotuvėje.

Moliūgų sausainiai -34vnt. ar blyneliai -4/5 porcijos

“Šlapi ingredientai”:

400 g moliūgo, sutarkuoti smulkiai

100 g džiovintų slyvų, supjaustyti razinos dydžio gabaliukais

100 g minkšto sviesto (tinka ir ghee ar kokoso aliejus)

20 g (2šaukštai ) Sukrin+ arba 1 pipetė Stevijos su vanile

3 M dydžio kiaušiniai

“Sausi ingredientai”:

150g mažesnio riebumo kokoso miltų ar migdolo miltų (galima migdolo riešutus susimalti patiems)

80 g kokoso drožlių

130 g avižų dribsnių

Eiga:

1.Sumaišyti visus sausus ingredientus arba sumalti trumpai plaktuve.

2.Suminkyti rankomis visus “šlapius ingredientus”. Sviestą galima ištirpinti. Arba minkštą sviestą, kiaušinius ir saldiklį sudėti į plaktuvą prie sausų ingredientų ir trumpai vidutiniu greičiu permalti iki lipnios, vientisos košelės. Moliūgus sutarkuoti ir sumaišyti su supjaustytomis slyvomis.

3.Sumaišyti viską ir gerai išminkyti. Formuoti graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir dėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu.

4.Kepti įkaitintoje orkaitėje 25-30min./170C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti ir mėgautis. Valgyti galima su obuoliene, kriaušiene virta pagal sveiko maisto gamybos principus( teisingi saldikliai ir temperatūra)

5.Dalį arba visą tešlą galima kepti kaip blynus, ant keptuvės. Tuomet rekomenduoju įdėti dar nubrauktą šaukštą Psyllium miltelių arba avižų sėlenų, kad nebūtų labai trapūs blynai. Kepti uždengus keptuvę, ant nedidelio kiekio riebalų.

Sveikatos Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė