Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan.

SAUSI INGRIDIENTAI:
240 g migdolų miltų
2 šaukštai Sukrin Gold
2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti)

ŠLAPI INGRIDIENTAI:
5 kiaušiniai, suplakti
120 ml kokoso ar kito augalinio pieno
80 ml alyvuogių/kokoso aliejaus ar lydyto sviesto

1 arbat.š druskos

Kokoso aliejaus formai patepti

INSTRUKCIJA:
Sumaišykite sausus ingredientus atskirame dubenyje, šlapius suplakite kitame dubenyje.

Į sausą mišinį įpilkite skystus ingredientus ir gerai sumaišykite.

Jei dėsite priedus, sumaišykite juos su sausais ingredientais-taip vienodžiau pasiskirstys.

Supilti  į riebalais išteptą duonos kepimo skardą(galima dar papildomai pabarstyti kokiomis nors sėklomis ar  miltais) ir kepti 170 C su oro pūtimu apie 45 minutes arba tol, kol medinis pagaliukas- testeris įsmeigus bus švarus.

Ataušinti ant grotelių!

Maistinė vertė:

Per 100 g kcal baltymai angliavandeniai fat ląsteliena
297 21 5 21 4

Pastaba:

Norint padidinti išeigą, galima įmaišyti į tešlą stiklinę nekepintų grikių miltų ir atitinkamą kiekį vandens (200ml grikių miltų ir 160ml vandens).

Ši duona turi labai mažai angliavandenių, todėl vakare sumuštinis su lašiša/silke ar sūriu bus puikus pasirinkimas greitai vakarienei. Nepamirštame daržovių!