Mėsos suktinukai su spalvotu įdaru, 2 porcijos

4 ploni jautienos pjausniai (4 x 80 g)

100 g paukštienos (filė arba kulšelių mėsos)

½ raudonos paprikos

½ svogūno

1 nedidelė morka (apie 90 g)

3 skilt. česnako

Druskos, pipirų, ciberžolės,1-2 a. š. garstyčių su grūdeliais, mairūno

Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto

Eiga:


      1. Į mikserį sudėti gabaliukais supjaustytą svogūną, papriką, morką, suberti prieskonius ir česnakus. Sukapoti iki košelės. 7 sek./5 Palikti inde

      2. Sudėti paukštienos gabaliukus ir pakapoti iki smulkių gabaliukų. 12 sek/6 greitis. Išdėti ant paruoštų pjausnių.

      3. Mėsos pjausnius padėti tarp 2 maistinės plėvelės lakštų ir išmušti plonai bukąja plaktuko puse. Pabarstyti žolelėmis, patepti garstyčiomis. Ant jų išdėti pagamintą faršą ir susukti. Gausis 4 vnt.

      4. Apkepti ant įkaitinto ghee sviestelio po kelias minutes abi puses. Po to įpilti 50 ml vandens, uždengti ir patroškinti 15 min. ant silpnos kaitros. Geriausia gaminti nedideliame puodelyje.

      5. Kol gaminsis suktinukai, pasiruošti šviežias sezonines salotas. Jas gardini obuolių actu, aliejumi, prieskoninėmis šviežiomis žolelėmis.

Mėsos suktinukai su spalvotu įdaru, 2 porcijos

 

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Susiję produktai


Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *