Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”

 

Jei nepernešate žuvies kvapo, tai druska taip paslėps jūsų nepageidaujamus kvapus, kad nustebsite jog buvo gaminama žuvis, o namuose sklandys tik citrinos ir žolelių kvapai. Nebijokite, žuvis šsisavins tik tiek druskos, kiek jai reikės, todėl papildomai nesūdykite. Dar geriau būtų jei žuvis būtų su žvynais ir jūs iškepus atskirtumėte tik filė be kaulų ir odos. Tuomet druskos net gali trūkti!

Reikės:

2 kg akmeninės paprasčiausios druskos

vandens apie 150-180ml

didelė žuvis – apie 700g-1kg

kepimo skardos

citrinos ir mėgstamų žolelių

EIGA:

Ant skardos išpilti 1 kg druskos, ant jos padėti nuplautą, išdarinėtą žuvį. Į žuvies vidų įdėkite citrinos griežinėlių, rozmarino, čiobrelių ar krapų šakelių.

Užpilkite kitu druskos kilogramu, pašlakstykite vandeniu ir apspauskite, kaip statant smėlio pilį.

Kepkite įkaitintoje iš anksto orkaitėje apie valandą 180C su oro pūtimu.

Ištraukus iš orkaitės, druskos pluta bus kieta. Suskaldykite atsargiai plaktuku ir nuimkite viršutinį kiautą.

Patiekite su pankolio griežinėliais, citrina ir sezoninėmis daržovėmis.

Čia pamatysite kuo naudinga žuvis, kaip pagaminti šį (nuo 35 reportažo minutės)ir dar 2 naujus receptus

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013708626/klauskite-daktaro-zuvys-sirdziai-regejimui-ir-depresijai-gydyti

Kuo daugiau žuvies valgyti Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė