Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”

4 porc. po 350 cal, 16g baltymų

4 filė skumbrės ar kitos žuvies filė – apie 120 g žmogui

200 g kokosų ar kito augalinio pieno

6-7 čiobrelių šakelių  arba 1a.š. džiovintų

400 g brokolio žiedynų  (1vnt.)

50 g sviesto

100 g daržovių sultinio ar vandens ir prieskonių

druskos, pipirų-pagal skonį

EIGA:

Kokosų pieną su čiobreliais, druska ir pipirais užvirti plačioje keptuvėje. Pavirti 1 min , sudėti žuvies filė.

Neleiskite stipriai virti, temperatūra turi būti apie 90C.Virti 5-6min.

Šalia sudėti ir trumpai patroškinti brokolio žiedynus. Pabarstykite druska, pipirais ir patiekite viską kuo greičiau:  ant  žuvies galima pabarstyti kapotais krapais, puošti citrinos griežinėliu, šviežiais čiobreliais.Šalia sudėti brokolius. galima papjaustyti plonai morkos šiaudelių, padėti mažų pomidoriukų ar patiekti su savo raugintomis daržovėmis.

 

Čia pamatysite kuo naudinga žuvis, kaip pagaminti šį ir dar 2 naujus receptus. Skumbrės receptas nuo 33 minutės:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013708626/klauskite-daktaro-zuvys-sirdziai-regejimui-ir-depresijai-gydyti

Augalinio pieno gaminimo „technologija“ visada yra tokia pati. Mirkome 1 stiklinę riešutų, sėklų ir t.t., po to skalaujame ir miksuojame blenderyje su 2-3 stiklinėmis vandens. Gerai nukošiame (geriausia per marlę) ir jau paruošta. Likusias „nuosėdas“ galima panaudoti kaip tirštiklį sriuboms ar padažams, kepiniams.

Kuo daugiau žuvies valgyti Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė