Linksmasis obuolainis

Obuoliai – tai Lietuvos auksas. Mokslininkai nustatė, kad kasdien suvalgant po 2 obuolius, cholesterolio kiekis sumažėja 16%, o toks pats obuolių kiekis plius vienas mažas arba vidutinis svogūnas ir 4 puodeliai žaliosios arbatos sumažina infarkto pavojų 32%. Verta susimąstyti, nes lietuviai 2 kartus lenkia europiečius mirčių skaičiumi nuo širdies ir kraujotakos ligų.

Greitas obuolainis, ne šiaip sau pyragėlis, o gerųjų ir naudingųjų medžiagų ir skaidulų rinkinys. Tad, nepatingėkite susirinkti obuolių ir pasimėgauti jų nauda pusryčiams arba kaip patogų užkandį pirmoje dienos pusėje..

Išeiga: viena kepimo skarda.

Reikės:

  • 60 g goji uogų ( galima keisti razinomis ar spanguolėmis)
  • 250 g džiovintų datulių, nuplauti
  • 100 g pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 100 g avižų sėlenų
  • 140 g sviesto ar kokoso aliejaus ( arba jogurto)
  • 100 g kokoso drožlių
  • 100 g įvairių riešutų mišinio

Visus ingredientus sudėti kartu į mikserį ir pasmulkinti, kol gausite vienodo dydžio gabaliukus, maždaug saulėgrąžos dydžio.

ir…

obuolių! Rinktės ir raudonus, ir geltonus, ir žalous, nes kiekviena spalva atskleis kitą skonį. Kiekvienas kąsnis sužibės kitomis spalvomis.

Obuolių ketvirčių reikia maždaug 800 g. Juos pasmulkinti mikseriu iki pupos dydžio.

Įmaišyti obuolius į sausą mišinį. Gautą masę išdėti į paruoštą kepimo skardą. O ją paruošti paprastai:iškloti kepimo popieriumi, patepti riebalais, pabarstyti sezamo sėklomis. Išdėtą masę gerai suploti rankomis ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 45 min./170 C, be konvekcijos. Atgėsinti ir valgyti su obuoliene ir šviežiomis uogomis.

image

obuolainis


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


4 komentarai po “Linksmasis obuolainis


  1. Linas komentuoja:

    Technologinis klausimas.Kokio maždaug storio suplota masė turi būti skardoje,kad tinkamai iškeptų.2-3 cm ar 5-6cm,kas pyragams labiau įprasta?
    O gal tik centimetro storio paplotis?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Laba, Linai, smagu, kad vyrai domisi kepiniais! Šis receptas pritaikytas namų standartinei orkaitei ir joje esančiai skardai. Jei parašyta dėti masę į paruoštą kepimo skardą, reiškia traukiate iš standartinės orkaitės standartinę “blėką” ir darote pagal nurodymus. Jei tos masės būna mažiau, rašau, kad reikės 23 ar 25 cm kvadratinės ar tortinės formos. Čia gausis apie3 cm storio pyragas per visą “blėką”:) Skanaus!