Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus- per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad tuiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant paklodės. Įpilkite 50-70ml vandens ir uždenkite troškintuvą. Ugnis maža, lėtai įkaitins daržoves ir po 15-20minučių pakelkite dangtį-ji turi būti švelniai pabalusi. daržovės dar bus kietos.

Lašiša su grybais – 2 porcijos:   

150 g pievagrybių

1 svogūnas

2 vidutinės morkos

100 g špinatų

300 g lašišos filė

grūstų pipirų

1/2 citrinos sultys

2 lauro lapai

1/2 arbat.š džiovintų čiobrelių

1 arbat.š ciberžolės

1 š ghee sviesto

 

Eiga:

*Ištirpinti troškintuve ghee sviestą, suberti prieskonius ir pakepti 1 minutę.

*Suberti kubeliais supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas ir pamaišyti. Pakepti 1min.

*Suberti pasmulkintus grybus (galima pridėti dar džiovintų baravykų ar kelis džiovintus, pasmulkintus pomidorus), uždengti ir patroškinti 5-6 minutes.

*Tuo tarpu supjaustyti žuvį, pagardinti druska, pipirais ir po to uždėti ant grybų. Uždengus troškinti 5-7 minutes ant nedidelės ugnies.

*Sudėti nuplautus špinatus, uždengti ir pakaitinti minutę, kol jie vos sukris.

*Patiekiant apšlakstyti citrinos sultimis. Galima valgyti su raugintais agurkais.

Tausoti vitaminus Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė