Laikas kopūstienei

Šaltuoju sezonu norisi karšto viralo. Mėsos nuovirai, o ypač iš pramoniniu būdu augintos mėsos, nėra pats geriausias dalykas. Viena sveikiausių ir naudingiausių sriubų-tiršta raugintų kopūstų sriuba. Raugintuose kopūstuose C vitamino kiekis net padidėja! Deja, jis žūsta esant terminiam apdirbimui… Todėl gaminant sriubą, reikia pagalvoti, kokios naudos norite: karšto maisto, kuris užpildytų skrandį ar vitaminų? Jei abiejų, gaminkite kuo trumpiau ir vienam kartui.

2 porcijoms reikės

1 didelio svogūno

1 stambios morkos

2 puodelių raugintų kopūstų

2 lauro lapų, kmynų (jei nebuvo dedama raugiant)

1 š ghee sviesto

1 a.š. pipirų žirnelių, 5 kadagio uogų

6 bulvių

Eiga:

Prieskonius pakepti ant išlydyto sviestelio, suberti svogūnus ir morkas. Pakepti ant mažos ugnies 2min.

Supilti kopūstus, papildyti pagal norą sunkos (skysčio nuo kopūstų) ir uždėti ant viršaus bulves. Jei jos ekologiškos, tereikia gerai nuplauti. Virti 20min. uždengus ant mažos ugnies.

Vienas komentaras po “Laikas kopūstienei

  1. Elementari tiesa komentuoja:

    Čia neva sriuba???Bulvės net nesupjaustytos))) Koks keistas receptas …Kiek vandens?Bulvės liks kietos it akmuo, jeigu jas sumesti kartu su raugintais kopūstais…nebent virti viską greitpuodyje..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *