Štai ši cukinija atsidūrė šiandien ant mūsų pietų stalo…

Jos užteko dviems mėgstančioms pavalgyti moteriškėms-man ir mano naujai draugei…

Supjausčiau gabaliukais ir sumečiau į keptuvę, kurioje jau tirpo 1 šaukštas ghee sviesto.

Toliau reikės:

1 š sezamo sėklų

1 š miso pastos

150 g kokoso pieno

5 džiovintų pomidorų-nuplauti ir plonai supjaustyti

100 g avių pieno feta sūrio

Pateikimui: 2 skiltelės česnako, 2 šakelės bazilikų, juodųjų pomidorų-skiltelėmis.

Eiga:

Viskas turi vykti labai trumpasi ir palaipsniui: ant ištirpinto ghee sviesto suberti cukin ijas, neuždengti. Suberti sezamo sėklas, supjaustytus džiovintus pomidorus ir pakepinti ant didesnės ugnies 3 minutes. Įdėti šaukštą miso pastos(ji rusva per vidurį, perku maksimoje ar bet kokiame centre, japoniškų dalykėlių skyriuje), įpilti kokoso pieno, išmaišyti gerai ir uždengti. Sumažinti ugnį ir patroškinti 5 minutes.

Tuo tarpu susikapoti čdesnakus su bazilikais, susipjaustyti pomidorus.

Į lėkštę dėti troškinį, pabarsatyti iš viršaus česnakų-baziliko kapotiniu ir ant viršaus užberti sūrio kubelius.

Tobulas vasaros valgis, kai norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke ir valgyti lengvą maistą.

Druskos dėti jokiu būdu nereikia, nes miso pasta yra labai sūri.

Kreminio skonio troškinys…

Gražios vasaros jums linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė