Sotūs, kvepiantys, nepersaldinti, paprasta pagaminti ir puiki priemonė mokyti mažuosius šeimininkauti. Tešlos konsistencija tokia maloni, kaip plastilinas. Galima modifikuoti receptą pagal turimas spintelėse atsargas.

Dviems kepimo skardoms reikės kepimo popieriaus ir:

100 g šviežio kokoso minkštimo

100 g saulėgrąžų sėklų

100 g kokoso drožlių

50 g Sukrin Gold saldiklio

100 g kokoso miltų

180 g šalto sviesto

2 S dydžio kiaušiniai

50 g vandens

Eiga:

  1. šviežio kokoso minkštimą nuskusti nuo rusvos žievelės. Sudėti supjaustytus gabaliukus į mikserį ir sumalti iki drožlių.
  2. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir suplakti su kokoso drožlėmis.
  3. Sudėti į plakiklį likusius produktus ir viską suplakti apie minutę. Turi gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
  4. Skardas iškloti kepimo popieriumi, drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ar blynelius. Į rutuliukus galima įspausti rūgščią uogą-spanguolę, juoduosius serbentus ar pan. Šį kartą naudojau šaldytus juoduosius serbentus.

Orkaitę įtkaitinti iki 160C ir kepti galima abi iš karto, bet stebėti, kad neapdegtų.

Kepti apie 15-20minučių su oro pūtimu.

Laikyti atvirame inde, jei norite, kad būtų sausesni. Uždengus sandariame inde, jie suminkštės. Nuostabiai skanu su arbata…

Šiltų vakarų Jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė