Jeigu reikėtų nominuoti 2018 metų pirkinį, sakyčiau be konkurencijos nugalėtoja yra vaflinė:)

Kokių tik per pusmetį neprikepiau vaflių… Bet kartais atsitinka taip, kad užmaišau blynų tešlą, o jie pavirsta vafliais:). Šį kartą nutiko lygiai taip pat. Dar nebuvau padariusi mankštos, o vyras jau niurzgėjo pusryčių. Sugalvojau kaip išsisukti! Kol kepė vafliai, 1.5-2 minutes, dariau pratimus:). Padedu vaflį ir darau sau asaną…:)

Nesitikėjau rašyti recepto, todėl nesvėriau. Bet supratau, kad nepavykti tiesiog negali. Riebalų suvartojau 20 vaflių tik 2 šaukštelius. Pamėginkite ir jūs. Jei neturite vaflinės (pirkau vieną pigesnių, nes nežinojau ar naudosiu – 17 eur.), kepkite juos kaip blynus. Dar man patiko, kad šiame recepte liko morkų gabaliukų ir nesusimalė saulėgrąžos, todėl juos malonu ilgai kramtyti, o tai reiškia – labai ilgai mėgautis. Skanūs ir šilti, ir šalti.

20 vafliukų reikės:

2 didelės morkos

4 kiaušiniai

1 didelis svogūnas

3 skiltelės česnako

1/2 arbat.š. druskos

Sausi produktai:

50 g saulėgrąžų sėklų

150 g kokoso ar kitų riešutų miltų (arba avižų)

2 arbat.š balkšvojo gysločio luobelių

2 arbat.š kokoso aliejaus-patepti kepyklę

EIGA:

Visas daržoves susmulkinti, sudėti į plaktuvą, supilti kiaušinius, prieskonius ir suplakti. Gali likti mažų morkų gabaliukų.

Suberti sausus ingredientus ir dar kartą trumpai perplakti. Masė turi gautis kaip tirštos grietinės.

Kabinti drėgnu šaukštu didelio kiaušinio dydžio rutuliuką, dėti ant įkaitintos ir riebalais pateptos vaflinės, uždaryti ir kepti 1.5minutės, kol gražiai paskrus. Išimti medine mentele, nepažeidžiant dangos.

Mėgautis su salotomis: Brokolio, pomidorų, cukinijos, kanapių baltymų, avokado.

Užpilas: 1 š sezamo pastos, 2 š obuolių acto ir 2 š alyvuogių aliejaus.

Daug laiko negaišti virtuvėje, bet valgyti skaniai ir sveikai Jums linki

subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė