Karpis su baravykais pietums

Mes valgome per mažai žuvies, o turėtume  bent 3 kartus per savaitę. Kuo žuvis riebesnė, tuo ji naudingesnė. Jei gausite lasvėje užaugusią lašišą, tą patį receptą galite pasigaminti ir su ja – bus karališki pietūs.

Maistingumo atžvilgiu, žuvininkystės produktai beveik prilygsta mėsai. Žmogaus organizmas pasisavina iki 90–98 proc. visų žuvų baltymų. Žuvis turi daug baltymų (15–20 proc.) ir mažai kalorijų turintis maistas, kuriame gausu vitaminų A ir D. Be to, žuvis bei jos produktai yra ne tik lengvai virškinami, bet ir skaido ir padeda iš organizmo pašalinti riebalų molekules. Iš žuvies gaunamas medžiagas žmogaus organizmas pasisavina žymiai geriau ir greičiau nei iš kitų maisto produktų.

Karpis mėsoje turi iki 16% greitai virškinamų baltymų su gerai subalansuota amino rūgščių sudėtimi. Dėl šios priežasties jis gali būti įtrauktas į dietos meniu kaip baltymų šaltinis. Reguliarus šių žuvų vartojimas prisideda prie spartesnio nuodų, šlakų ir kenksmingo cholesterolio kiekio pašalinimo iš organizmo. Žuvis su grybais maistingas ir skanus pasirinkimas – turi mažai riebalų ir angliavandenių, daug baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų.

Apie baravykų naudą skaitykite:https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/baravykas-daugiausiai-antioksidantu-turintis-grybas/

Karpis su baravykais pietums

Ingredientai:

  • 1 karpis
  • 3 svogūnai, pusžiedžiais
  • 400 -500 g šaldytų baravykų
  • po 1 a.š. čiobrelių, džiovinto poro, kmynų, druskos, pipirų.
  • kepimui-ghee sviesto 1š. ir keptuvė su dangčiu.

žuvis karpis

Gaminimo eiga:

  1. Žuvis perpjaunama per nugarą ir maistinėmis žirklėmis iškirpti centrinį atsikišusį kaulą, kuris laiko šonkaulinius kauliukus. Taip gausite filė, kuri lengvai priglus prie keptuvės. Supjaustyti gabaliukais, ištrinti prieskonių mišiniu.
  2. Keptuvę su sviestu įkaitinti, sudėti karpio gabaliukus, apkepti iš vienos pusės. Apvertus, supilti svogūnus ir grybus. Uždengti dangčiu ir kepti ant nedidelės ugnies dar 15 min. kol žuvis su grybais pilnai iškeps. Retkarčiais pamaišyti.
  3. Patiekti su burokėliais, raugintais kopūstais, pašlakstytais sėmenų aliejumi ir papuošta daigais.

 

pirmas šaukštas įkūrėja

Daugiau sveikų receptų pietums rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/pietums/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Karpis su baravykais pietums