Pristatant mano kūdikį-subalansuotos mitybos patarimų ir receptų knygą “Pirmas šaukštas”, norėjosi nušauti du zuikius: pagaminti naują kepinį ir pavaišinti kažkuo kvepiančiu Kalėdomis. Minkšti, sotūs, patrauklūs ir greitai pagaminami keksiukai. Vien šis žodis jau sukelia švelnius jausmus. Ko daugiau bereikia? Tik produktų! Ir visko tik po 150g… Aš visiems linkiu gyventi taip, kad garbingai sulauktume 150 metų.  Juk galima:)

16-17 vnt silikoninėse formelėse aplieti apelsininiu šokoladu ir su uogomis.

“Prezentaciniai keksiukai 150+”

Šlapi produktai:

4 kiaušiniai (150g) – atskirti baltymus ir trynius

1 šviežio kokoso minkštimas (150 g) arba persimono

150 g obuolių skiltelių

150 g džiovintų datulių, nuplauti

1,5 banano (150g)

Sausi produktai:

150 g aguonų

150 g anakardžių arba žemės riešutų

1 a.š. sodos

2 a.š. cinamono

150 g spanguolių ar kitokių uogų

Aptepimui:

150 g juodo šokolado 80proc.

1 mažo apelsino sultys (50g)

Eiga:

1.Aguonas ir riešutus sumalti apie 20-30sek. Išimti į didesnį dubenį.

2.Sumalti šviežią kokosą blenderyje iki drožlių. Išpilti į dubenį.

3. Jei naudojamos sausos, džiovintos drožlės, tuomet praleisti 2 punktą, o kokoso drožles, trynius ir visus likusius šlapius produktus sudėti į maišytuvą bei suplakti apie 1min. iki rusvos košelės. Išpilti į dubenį prie aguonų.

4.Išplakti baltymus iki standžių putų ir sukrėsti į dubenį.

 Išmaišyti atsargiai, braukiant nuo dugno ir atsargiai apverčiant, kad kuo mažiau sukristų baltymai.

5. Suberti 100g spanguolių (50 g pasilikti puošimui), cinamoną sumaišytą su soda ir vėl viską atsargiai permaišyti.

6. Išdėti masę į silikonines keksines ir pašauti į įkaitintą orkaitę

7. Kepti 30-35 min./175C/su oro pūtimu, kol gražiai iškils ir parus stipriau paviršius.

 

8. Palikti atvėsti 30-40min., išimti atsargiai iš formelių ir palikti ant grotelių, kol pilnai atvės.

9. Ištirpinti šokoladą iki 60C (galima sumalti ir tirpinti virš garų vonelės), supilti apelsino išspaustas sultis, gerai išmaištyti. Keksiuko “galvelę” pamerkti į šokoladą, nuvarvinti ir vėl dėti ant grotelių. Aš puošiau vieną kartą bruknėmis, kitą -šilauogėmis, nes šios uogos, nors buvo šaldiklyje, atšildžius nepraranda formos ir nesikeičia skonis.

 

Pastaba: galima išsikepti prieš dieną ar dvi, jei bijote streso šventinę dieną. Laikyti vėsiai. Pavojingai skanu! Per dieną suvalgyti ne daugiau 2 vnt.:)