Labai paprasta pasigaminti ir ne tik Kalėdoms. Aguonas valgyti labai sveika, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims. Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina, sustabdo viduriavimą. Aguonų sėklos mažina dantų skausmą, stabdo navikų plitimą, opų atsiradimą ir naikina karpas.

Reikės:

“Sausi ingredientai:

150 g žemės ar anakardžių riešutų

150 g kokoso drožlių

150 g aguonų

120-150 g avižų ar nekepintų grikių miltų

1 arbat. š cinamono

1 arbat. š. sodos

“Šlapi ingredientai”:

1 persimonas arba 2 bananai (300g)

300 g muskatinio moliūgo arba obuolių

150 g džiovintų datulių (pamirkyti)

100 g razinų (pamirkyti)

4 L dydžio kiaušiniai

Papuošimui:

spanguolės, pistacijos, goji uogos

Glaistui: 200 g juodo šokolado 72 proc. ir šaukšto kokoso aliejaus

 

Na, o jums parinkau labai paprastą receptą, kuris buvo rodomas LRT laidoje 2018.12.20 “Klauskite daktaro” laidoje :

Šventiniai keksiukai

Šventiniai keksiukai

Posted by Klauskite daktaro on 2018 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis