Kalėdiniai keksiukai

Labai paprasta pasigaminti ir ne tik Kalėdoms. Aguonas valgyti labai sveika, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims. Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina, sustabdo viduriavimą. Aguonų sėklos mažina dantų skausmą, stabdo navikų plitimą, opų atsiradimą ir naikina karpas.

Kalėdiniai keksiukai gaminami:

“Sausi ingredientai:

  • 150 g žemės ar anakardžių riešutų
  • 150 g kokoso drožlių
  • 150 g aguonų
  • 120-150 g avižų ar nekepintų grikių miltų
  • 1 arbat. š cinamono
  • 1 arbat. š. sodos

“Šlapi ingredientai”:

  • 1 persimonas arba 2 bananai (300g)
  • 300 g muskatinio moliūgo arba obuolių
  • 150 g džiovintų datulių (pamirkyti)
  • 100 g razinų (pamirkyti)
  • 4 L dydžio kiaušiniai

Keksiukai puošiami:

spanguolės, pistacijos, goji uogos

Glaistui: 200 g juodo šokolado 72 proc. ir šaukšto kokoso aliejaus

 

Na, o jums parinkau labai paprastą receptą, kuris buvo rodomas LRT laidoje 2018.12.20 “Klauskite daktaro” laidoje :

https://www.facebook.com/KlauskiteDaktaro/videos/1945194158850629/

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.