Kalafijorų salotos

Gaivios kalafijorų salotos iš pirmojo vasaros derliaus

Salotos puikiai tinka pusryčiams- žarnynui išjudinti, aprūpinti enzimais ir suteiks sotumo iki pietų.

Gaivios kalafijorų salotos, 2 porcijos:

  • 50 g špinatų lapelių, stambesnius suplėšyti
  • 1/2 nedidelio kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais ir smulkiai supjaustyti
  • 2-3 jauni agurkėliai, kubeliais
  • 1 mėsingas pomidoras, kubeliais
  • Sauja rukolos lapelių, krapų- sukapoti

Sudėti salotos ingredientus į lėkštę, ant viršaus užberti po šaukštą maltų kanapių sėklų, o užpilui pasirinkti:

2 š aliejaus, 1 a.š grūdėtų garstyčių, 2 š balto vyno acto, 1 š balzaminio acto. Viską sumaišyti ir apšlakstyti.

kalafijorų salotos

Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.