Indiškas receptas: burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi

Indiškas receptas: burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi

Burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi:

Reikės 4 porcijoms:

Gera sauja burokėlių lapkočių ar lapinių burokų

1 v. š. ghee sviesto

1 kokosas (perskelti ir išimti minkštimą)

1 skardinė (200 ml) kokoso pieno

1 šalotinis svogūnas

3 skilt. česnako

Prieskoniai: 1 a. š. garstyčių sėklų, keli lauro ar kario lapai, džiovintas čili pipiras, 1 a. š. kumino

Eiga:

Pirmiausia pasiruošite kokoso drožles. Šviežią kokoso riešuto minkštimą išimkite iš kevalo, nuvalykite rudą luobelę ir sudėkite į blenderį. Jį sumalkite kartu su keliomis skiltelėmis česnako ir kuminu/kmynais.

Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, suberkite garstyčių sėklų, 1 džiovintą čili pipirą, supjaustytą smulkiais kubeliais šaloto svogūną, kario arba lauro  lapelių. Suberkite viską į tirpstančius riebalus, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite.

Suberkite supjaustytus 2 cm ilgio gabaliukais burokų lapus, išmaišykite, uždengus pakaitinti 2 minutes ant pačios mažiausios kaitros.

Gautus kokoso „ryžius“ įmaišykite į patroškintus burokėlių lapus. Padruskinkite, supilkite kokoso pieną ir dar patroškinkite  8-7 min.

Pateikite su virtais juodaisiais ryžiais.

Indiškas receptas: burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Recepte naudojau


Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *