Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti…

Grybų-burokėlių blyneliai                                  4-5 porcijos    

700 g burokėlių (2 vidutiniai) , sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu

2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms)

150 g pievagrybių, supjaustyti smulkiais kubeliais

3 šaukštai avižų sėlenų

1 stiklinė miltų  (nekepintų grikių/avižų arba nuriebalintų kokoso miltų)

1 (60 g) svogūnas,supjaustyti smulkiais kubeliais

5 didelės česnako skiltelės

Po 1 šaukštelį druskos, kmynų ir ciberžolės

3 L dydžio kiaušiniai

EIGA:

Visus produktus sumaišyti, išminkyti rankomis arba sumaišyti nedideliu greičiu plaktuvu. Tešla turi būti standi, galima formuoti kaip kepsnelius, bet ne skysta. Jei reikia, palikti 10minučių, kad išbrinktų sėlenos.

Formuoti nedidelius kepsnelius, dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti 30min./190C, kol gražiai paruduos paviršious. Arba galima kepti kaip blynelius troškintuve uždengus dangčiu, ant nedidelio kiekio riebalų.  Nesudeginti! Turi likti graži burokų spalva, be juodulių. Labai skanu ir šalti.

Galima patiekti su padažu-visus ingredientus sumaišyti:

1 indelis natūralaus jogurto

1 smulkiai sukapotas svogūnas

2-3 skiltelės česnako

1/2 citrinos sulčių

druskos, čili pipirų-pagal skonį ar šaukštelis “Sherry” acto.

 

Skanaus Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė