Greičiausia vakarienė

Sportuojantys, norintys lieknėti , besimaitinantys subalansuotu, visaverčiu maistu, į savo dienos racioną įtraukia kiaušinius, nes juos valgant,  organizmas gaus daug reikalingų medžiagų. Kiaušinių nauda žmogaus organizmui jaučiama dėl juose esančių  pagrindinių vitaminų, mineralų, antioksidantų, saugančių nuo labai rimtų ligų, todėl visiškai atsisakyti šio produkto nevertėtų. Ypač vertinga kiaušinių nauda augančiam, jaunam organizmui. Daugiausia kiaušinių pasaulyje suvartoja Japonija-o jie yra ilgaamžių šalis. Ten kiekvienas gyventojas perdien suvalgo vidutiniškai po vieną kiaušinį. nepamirškite prieš vartojimą juos nuplauti, kad ant lukšto neliktų salmonelės sukėlėjų.

Parbėgę iš darbo, nebenorime ilgai gaišti prie puodų, bet gražinti išsekintas organizmo atsargas reikia. Todėl daug daržovių ir truputis gerų baltymų bus tai, ko jums reikia.

1 porcija:

1 saliero stiebas-nedideliais griežinėliais

1/2 svogūno-kubeliais

1 pomidoras

2 juostelės lašišos (šį kartą dėjau lengvai pačios sūdytos)-kubeliais

2 kiaušiniai

2 š alyvuogių aliejaus ir vandens

druskos, pipirų, šviežių žalumynų-pagal skonį

EIGA:

  1. Pašildyti trošklintuvą, įpilti 1 š aliejaus ir vandens. Suberti supjaustytas daržoves ir žuvį. Uždengti ir pakaitinti 2-3 minutes ant vidutinės ugnbies. Iš pomidorų išsiskirs papildomai skysčio.
  2. Įmušti ant daržovių kiaušinius ir uždengti. troškinti apie 6-7minutes ant nedidelės kaitros, kol kiaušiniai pabals.
  3. Partiekiant pašlakstyti dar aliejumi, pagardinti pipirais (druskos nereikia, jei lašiša sūdyta).

Šviežios žolelės visada į temą.:)

Kaip matote, daržovių spalva turi likti mažai pakitusi! Jos turi likti nesukepusios, nepertroškintos.

Gaminkite protingai, valgykite kaip japonai.           

                                                                                                                              Subalansuotos mitybos ekspertė

                                                                                                                                             Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *