Receptas iš LRT laidos “Klauskite daktaro”.

Jo gamyba – “laisvas skrydis”, kaip sako daktaras Unikauskas.

Peržiūrėti galite čia:

INGREDIENTAI:

2 keptos paprikos (geriau be odelės)

150 g virtų avinžirnių/pupelių, lęšių- (gali būti konservuotų)

150 g išmirkytų graikinių riešutų

3 skiltelės česnako

2 šaukštai balzaminio acto arba ½ citrinos sulčių

2 šaukštai graikinių riešutų ar alyvuogių aliejaus

Po 1 nubraukštą arbat.š garstyčių, druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių

Viską suplakti

Valgyti ant keptų raudonų burokėlių griežinėlių ar su cukinijos griežinėliais, saliero stiebais, su duonele.

Smagu su Nijole Pareigyte-Rūkaitiene buvo gaminti gardų, sveiką patiekalą