2 Shares

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro”. Visas įrašas 2019.01.22 dieną.

200 g išmirkytų 5-6 val. graikinių riešutų, pasmulkinti peiliu

50 g džiovintų obuolių, pasmulkinti iki razinos dydžio

100 g džiovintų slyvų, pasmulkinti iki razinos dydžio

40 g moliūgų sėklų, pakapoti peiliu (galima prieš tai pamirkyti 2 val.)

po 2 š čija sėklų ir goji uogų (jas rekomenduoju taip pat nuplauti, mirkyti nereikia)

2 š. ištirpinto ghee sviesto

2 š Fibre Sirup gold arba klevų/agavų sirupo

Nuplautus, susmulkintus riešutus, slyvas, moliūgo sėklas, pasmulkintus džiovintus obuolius ir nuplautas goji uogas suberti į dubenį.

Sumaišyti atskirame dubenėlyje ištrpintą sviestą ir pasirinktą saldiklį. Užpilti ant riešutų mišinio, ir  sumaištyti rankomis, kad kiekviena kruopelė gautų saldumo ir riebaliuko.

Mišinį paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Padžiovinti

15min-20min./170C.

Ištraukti ir, kol dar šiltas, sumaišyti su čija sėklomis.

Atvėsinti ir laikyti sandariame inde. Valgyti su jogurtu, berti ant košių-sorų, bolivinės balandos, avižų, natūralių ryžių.

Suvartoti per 1-2 savaites.

 

 

Pastaba: Puiki dovana einant į svečius. Daktaras Unikauskas nuoširdžiai įvertino!

 

Išmirkius riešutus geriausia padžiovinti 100-120 C temperatūroje arba vaisių džiovyklėje apie valandą, kol ant jų neliks drėgmės. Bet kuriuo atveju, mirkytus rieštutus laikyti rekomenduoju šaldytuve. Neprisigaminkite jų labai daug, nes mirkyti riešutai ir sėklos yra “gyvas” produktas, jie genda greitai . Suvartojimui skirtos 3-4 dienos , max iki savaitės. Vienu kartu nevalgykite didelio kiekio, nes tai kaloringas ir riebus maistas. Saujelė per dieną aprūpins jūsų organizmą reikalingomis medžiagomis.

 

Kiekvieną dieną dirbų tam, kad jūs būtumėte lieknos, laimingos ir sočios. Iki susitikimo!

Jūsų subalansuotos mitybos ekspertė – Rita Šilenskienė

2 Shares