Iki šiol verda diskusijos -ar tinka čija sėklos kepiniams. Išanalizavau labai daug studijų ir 90proc visose išvadose teigiama, kad tai atspari temperatūros pokyčiams sėkla, kuri puikiai tinka kepiniuose ir net pakeičia kiaušinį veganų receptuose. Vis delsiau pamėginti duonos mišinį su čija sėklomis, bet dabar drąsiai galiu sakyti, kad tai bus mano “favoritė”. Kalbant kas geriau-gliutenas(rugiai, spelta, miežiai, kviečiai), mielės, cukrus ar keli šaukštai duonos mišinio su čija sėklomis, renkuosi pastarąjį. Dar pridedu į tešlą riešutų miltus, jūros kopūstus,, kmynų, kitokių sėklų ir sodą – kaip puriklį. Gatavo mišinio naudoju labai nedaug kaip garantą, kad duona tikrai gausis puiki, nes mišiniai subalansuoti nemokantiems kepti ir bijantiems sugadinti produktus:))).

1 kepalas-25cmx12cm forma

120 g “čija bread ar kito mišinio”

1 kupinas šaukštas Fiber fin- atsparios krakmolingos ląstelienos (30g)

130 g kukurūzų miltų

120 g nuplautų sąulėgrąžų branduolių

150 g avinžirnių miltų

1 š kmynų

1 š (15 g) maltų jūros kopūstų

po 1 a.š druskos ir sodos

700 g pasukų ar vandens

1 š ištirpinto mghee sviesto

EIGA:

  1. Sumaišyti dubenyje visus pasvertus sausus ingredientus.
  2. Įmaišyti pasukas are vandenį ir sukrėsti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą duonos formą.
  3. Kepti 1 val 180C su oro pūtimu.
  4. Ištraukti su popieriumi ant grotelių ir atvėsinti.