Duona su čija sėklomis

Iki šiol verda diskusijos – ar tinka čija sėklos kepiniams. Išanalizavau labai daug studijų ir 90proc visose išvadose teigiama, kad tai atspari temperatūros pokyčiams sėkla, kuri puikiai tinka kepiniuose ir net pakeičia kiaušinį veganų receptuose. Vis delsiau pamėginti duonos mišinį su čija sėklomis, bet dabar drąsiai galiu sakyti, kad tai bus mano “favoritė”. Kalbant kas geriau – gliutenas(rugiai, spelta, miežiai, kviečiai), mielės, cukrus ar keli šaukštai duonos mišinio su čija sėklomis, renkuosi pastarąjį. Dar pridedu į tešlą riešutų miltus, jūros kopūstus,, kmynų, kitokių sėklų ir sodą – kaip puriklį. Gatavo mišinio naudoju labai nedaug kaip garantą, kad duona tikrai gausis puiki, nes mišiniai subalansuoti nemokantiems kepti ir bijantiems sugadinti produktus :))).

Duona su čija sėklomis, 1 kepalas  – 25cmx12cm forma

EIGA:

  1. Sumaišyti dubenyje visus pasvertus sausus ingredientus.
  2. Įmaišyti pasukas are vandenį ir sukrėsti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą duonos formą.
  3. Kepti 1 val 180C su oro pūtimu.
  4. Ištraukti su popieriumi ant grotelių ir atvėsinti.

duona

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Duona su čija sėklomis


  1. Dovilė komentuoja:

    Kuo būtų galima pakeisti ?
    120 g “čija bread ar kito mišinio”
    1 kupinas šaukštas Fiber fin- atsparios krakmolingos ląstelienos (30g)