Žaliuosius nekepintus grikius galite susidaiginti per 16-18 valandų. Daiginimui rekomenduoju rinktis ekologiškus grikius. Sudygusius grikius laikykite šaldytuve-taip sustabdysite jų dygimą ir ilgiau galėsite panaudoti įvairiuose patiekaluose. Toks maistas, susluoksniuotas sandariuose indeliuose, gali būti nešamas į darbą ir tai bus sotūs pietūs prie kavos puodelio.

2 porcijos:                                                 

300 ml sudygusių grikių

1 persikas ar obuolys

saujelė vynuogių

sauja aviečių ar/ir šilauogių

30 g kapotų lazdyno riešutų

Užpilas: 1/2 apelsino sultys, 1 š balzamiko, 1 šaukštas medaus ar Syrup Gold,

EIGA:
Vaisius supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais. Užpilui sumaišyti visus ingredientus.

Į indelį sluoksniuoti daigintus grikius, vaisius ir uogas, pašlakstyti padažu ir taip kelis sluoksnius. Puošti čiobreliais, mėtos ar citrininės melisos lapeliais.

Netradicinių desertų paragauti jums linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė