“Daikono” ridiko salotos

Kaip sustiprinti kaulus, dantis ir nagus yra amžina moterų problema. Daikono ridikas ne tik kalcio lyderis, bet ir geležies, mangano, cinko, vario, natrio, kalcio, kalio ir fosforo “piliulė”. Jis turi būti įtrauktas į meniu dėl didelio skaidulinio pluošto ir mažo kaloringumo: 21 kalorija/ 100 g produkto. Japonai parodė mums nuostabiai skanią baltą žiemos metui tinkančią šaknį, o mes neturime teisės praeiti pro nebrangią ir naudingą daržovę. Dėkime ją kuo greičiau į krepšelį. Šių “vitaminų bombų” galime ir patys išsiauginti, sėdami vasaros pabaigoje, nes jie puikiai žiemoja šaldytuve ar vėsesnėje patalpoje. Subtilaus, visai nekartaus skonio balta gražuolė ypač vertinga kaip kepenų ir inkstų valymo priemonė, norinčių sulieknėti ir puiki priešvėžinė daržovė.

Daikono ridiko salotos, 3 porcijoms reikės:

  • 1/2 (apie sprindį) balto Daikono ridiko, sutarkuoti šiaudeliais
  • 1 stambios arba 2 smulkesnių morkų, sutarkuoti šiaudeliais
  • 1 saujos burokėlių lapelių
  • 1 saujos saldžių žirnelių anksčių. supjaustyti 2 cm dydžio rėželiais
  • 1/3 aisberg salotos gūžės, suplėšyti

Sumaišyti paruoštas daržoves ir užpilti avokado padažu:

Viską suplakti plaktuvu.

Ridiko salotos puikiai tiks su omletu vakarienei arba pietums prie garintos žuvies. Pusryčiams galite užsiberti šaukštą maltų sėmenų/pakepintų lengvai moliūgo/saulėgrąžų sėklų.

Daugiau salotų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/salotos/

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.