Daigintų grikių košė su grybais

Įprasti parduotuvėje grikiai parduodami jau apdoroti, t.y. pakepinti, todėl juos išmirkius per naktį, galime jau valgyti. Taigi šis receptas tiems, kas neturi laiko ilgai sukiotis virtuvėje ir norintiems pietauti savo pasiruoštu maistu. Šiame recepte dar sveikiau būtų naudoti nekepintus sudaigintus grikius.

Daigintų grikių košė su grybais – 2 porcijos:

  • 1 svogūnas (100 g), kubeliais;
  • 8 stambesni pievagrybiai, ketvirčiais;
  • 6-7 šakelės čiobrelių;
  • Po ½ a.š. čili dribsnių ir druskos;
  • 1 a.š. ghee sviesto;
  • 1 morka, sutarkuoti šiaudeliais;
  • ½ paprikos, kubeliais;
  • 150 ml grikių, išmirkyti per naktį (1:2 santykiu)
  • Žalias avokado padažas (1 avokadas, 1 saliero stiebas, kelios šakelės krapų,1 š obuolių acto, 1 š aliejaus, ½ a.š. druskos) – viską suplakti.

Daigintų grikių košė su grybais – gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti sviestą, suberti prieskonius ir svogūnus. Kepti 1 min.
  2. Supilti grybus, pamaišyti, uždengti, sumažinti ugnį ir palikti 3 minutes.
  3. Išjungti, supilti tarkuotas morkas ir išmaišyti.

Pasigaminti padažą – visus ingredientus suplakti apie 15 sek.

Sluoksniuoti: išmirkytos kruopos, grybai, paprika, padažas, krapai.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.