Rudenį laukiu didesnių cukinijų, kad iki Kalėdų galėčiau savo šeimai pagaminti nepaprastai gardžią ir paprastą vakarienę. Užtrunku 15-20minučių virtuvėje, bet patiekalu mėgaujamės valandą, nes ji ir atvėsusi be galo skani ir gali būti kaip šaltas užkandis.

4 porcijos “Šulinėliai”

1 didelė cukinija

1/2 arbat.š druskos, džiovintų bazilikų, rozmarinų

——————————————————

500 g riebios varškės

4-5 džiovinti pomidorai

4-5 česnako skiltelės

1/2 raudonos paprikos

1 arbat.š paprikos miltelių (kas mėgsta dar galima dėti čili)

1/2 arbat.š druskos

1 pomidoras arba pora šaukštų jogurto

Salotos lapų ar žalumynų (petražolių krapų)

Salotoms: Kale kopūsto lapų, alyvuogės, 1 arbat.š medaus, 2 š balzamiko Soler Romeo ir 2 š alyvuogių aliejaus

Eiga:

*Cukiniją supjaustytin 6-7cm aukščio griežinėliais ir išskobti sėklas. Sustatyti ant skardos, pabarstyti džiovintais rozmarinais ir bazilikais, druska ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20min./170C. Kol keps cukinija, pasiruošti varškę ir salotas.

*Kale kopūsto lapus nuplėšti nuo koto, pašlakstyti balzaminiu actu, aliejumi ir paėmus į delną medaus, sugniaužyti kelias minutes, kad susijungtų skoniai ir suminkštėtų lapai.

*Varškės masei skirtas daržoves sudėti į palktuvą ir supalkti iki košelės. Sukrėsti varškę ir suplakti dar kartą iki piurė konsistencijos.

*Į lėkštę serviruoti karštą cukinijos šulinėlį, šaukštu prikrėsti varškės, puošti salotomis, spanguolėmis, žalumynais ar savo nuožiūra ir šalia padėti kopūstų lapus , galima dėti ridikėlių ar turimų daržovių ir alyvuoges.

 

O taip atrodo patiekalas mano svečiams:

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė