Cukinijų blyneliai su grikių miltais

Pats cukinijų augimo įkarštis. Cukinijų blyneliai su grikių miltais – skanus pietų ar pusryčių patiekalas, po kurio nesijausite apsunkę. Šie blyneliai puikiai tiks su jogurtu ar grietine.

5 keptuvės cukinijų blynelių:

  • 1 jauna cukinija, plonais šiaudeliais- 450 g
  • 4 kiaušiniai
  • 2 ropelės svogūnų – 160 g
  • 30 g skysto ghee sviesto
  • 1 stiklinė grikių miltų – 200 g
  • 150 g kefyro ar pasukų (dėjau sojos pieną)
  • Po 1/2 a. š. druskos, pipirų, ciberžolės, 4 skiltelės česnako

Eiga:

Kiaušinius, pasmulkintą svogūną, prieskonius, kefyrą ir skystą ghee sviestą sudėti į blenderį ir suplakti apie minutę iki gražios masės.

Suberti į tešlą grikių miltus, sutarkuotas cukinijas ir sumaišyti visus ingredientus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei per skysta, galima įmaišyti dar šaukštą grikių miltų.

Blynelius kepti ant nedidelio kiekio ghee ar kokoso aliejaus, valgyti su grietine ar jogurtu.

cukinijų blyneliai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.