Citrininė ryžių quinoa (bolivinė balanda) su saldžiarūgščiais kopūstais

 4 asmenims arba dviems dienoms

1 stiklinė baltos bolivinės balandos sėklų– išvirti dvigubame kiekyje vandens,

1 stiklinė virtų natūralių ryžių– išvirti dvigubame kiekyje vandens, su žiupsniu druskos,

1 stiklinė šaldytų žirnelių (vasarą- šviežių),

3 š. kanapių sėklų be luobelių,

Sauja špinatų lapelių,

Saujelė petražolių– sukapoti smulkiai,

Didelė citrina,  2-3 v. š. ghee sviesto.

EIGA:

Plačioje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kruopas, žirnelius, įpilti vandens, pagardinti druska. Uždengus troškintuvą, pašildyti apie 4-5 min. Prieš patiekiant, apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis, įmaišyti špinatų lapelius, sukapotas petražoles. Įdėjus į lėkštę, pabarstyti kanapių baltymais ar sėklomis.

Patiekti su salotomis.

SALOTOMS:

1 stiklinė baltagūžio kopūsto,

1 stiklinė raudonojo kopūsto,

1 stambi morka- kuo smulkesniais šiaudeliais,

Padažui: 2-3 š. extra virgin aliejaus, 1/2 citrino sulčių arba 2 v. š. obuolių acto, druskos, pipirų,  po 1 arbatinį š. garstyčių ir Syrup gold ar medaus.

Sumaišyti visus ingredientus.

Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė

Citrininė ryžių quinoa (bolivinė balanda) su saldžiarūgščiais kopūstais

Susiję produktai


Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *