Burokėlių paštetas

Pirmieji saldūs burokėliai, kuriuos reikia retinti lysvėje, su dideliu malonumu keliauja į mano virtuvę. Čia prasideda tikros kūrybinės dirbtuvės. Šiandien užklydusiam netikėtam svečiui teko ragauti mūsųn šviežių agurkėlių su šia užtepėle. Baigėsi svečio pageidavimu likusį paštetą parvežti žmonai paragauti. Tikiuosi, Sauliau, žmonai patiko:)? Išduodu paslaptį kaip jį gaminau:

Išeiga 600g:

2 vnt nedidelių burokėlių (300g)- gerai nuplauti, galima nelupti

1 š kokoso aliejaus ar ghee sviesto-kepimui

4 š (40 g) balzaminio acto

200g graikinių riešutų-nuplauti ir padžiovinti orkaitėje

100g saulėgrąžų- nuplauti ir 10-15 min. padžiovinti orkaitėje 170C, kol švelniai paruduos

4 skiltelės česnakų (20g)

5g druskos (nubrauktas arbatinis šaukštelis)

50 g alyvuogių ar sėmenų aliejaus

20 g natūrfalaus obuolių acto ar 1 citrinos sultys

EIGA:

1.Į troškintuvą suberti burokėlius, supjaustytus piršto storio gabaliukais. Įdėti sviesto ir apkepti 3 minutes maišant. Supilti balzaminį actą, išmaišyti, uždengti, sumažinti kaitrą ir patroškinti 15min.

2.Suberti į mikserį riešutus, saulėgrąžas ir česnakus-sumalti 8-10sek iki miltų.

3. Supilti į mikserį  patroškintus burokėlius, aliejų, obuolių actą, druskos ir viską suplakti.

Atvėsinti ir valgyti su šviežiais agurkais.

Spalvų lėkštėje Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *