Burokėlių paštetas

Visada laukiu pirmųjų saldžių burokėlių – jei iškart keliauja į mano virtuvę. Čia prasideda tikros kūrybinės dirbtuvės. Šiandien užklydusiam netikėtam svečiui teko ragauti mūsų šviežių agurkėlių su šia užtepėle. Baigėsi svečio pageidavimu likusį paštetą parvežti žmonai paragauti. Tikiuosi, Sauliau, žmonai patiko:)? Išduodu paslaptį kaip jį gaminau:

Išeiga 600g:

Burokėlių paštetas, išeiga:

  1. Į troškintuvą suberti burokėlius, supjaustytus piršto storio gabaliukais. Įdėti sviesto ir apkepti 3 minutes maišant. Supilti balzaminį actą, išmaišyti, uždengti, sumažinti kaitrą ir patroškinti 15min.
  2. Suberti į mikserį riešutus, saulėgrąžas ir česnakusjuos sumalti 8-10sek iki miltų.
  3. Supilti į mikserį  patroškintus burokėlius, aliejų, obuolių actą, druskos ir viską suplakti.
  4. Atvėsinti ir valgyti su šviežiais agurkais.

burokėlių paštetas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.